Årets kock 2016: "Det var mitt psyke som avgjorde"

Årets kock 2016 heter Jimmi Eriksson och restaurang Lilla Ego i Stockholm kan nu lägga till ännu en vinnare av titeln, tillsammans med krögarna Daniel Räms (2013) och Tom Sjöstedt (2007). Jimmi sa efter vinsten att det var hans psyke som avgjorde vinsten. Allt om Vin fick ett kort samtal med vinnaren sent på kvällen efter banketten.  

Först och främst, stort grattis Jimmi! Jag måste ställa den klassiska frågan: Hur känns det?

- Klassisk fråga och ett klassiskt svar. Det känns helt otroligt, magiskt och ja, helt underbart.

Av tidigare vinnare, har du någon förebild?

- Det är ett ganska enkelt svar. Jag har ju Tom och Daniel som är krögare för Lilla Ego. De är ju mina förebilder och har stöttat mig otroligt mycket. Jag hade definitivt inte varit där jag är nu utan dessa två personer. Jag är otroligt glad och tacksam för allt de gett mig.

Vad ser du fram emot mest med året som Årets kock?

- Att få träffa otroligt mycket folk som är passionerade för det de gör, få ett brett nätverk och njuta av en otrolig resa ett magiskt år väntar tror jag.

Var är du om fem år?

- Om fem år... Då hoppas jag att jag får servera min egen mat till gäster. Att få göra det jag älskar på min egna restaurang.

 

Jimmi Eriksson

Född 1987

Bosatt: Gustavsberg

Uppväxt: Kungsängen

Tidigare arbetsplatser: Pontus, Stockholm. Utomlands i Medelhavet på privata båtar och i London. Restaurang Jonas, Stockholm.

Källa: Årets kock

 

Av Daniella Lundh Egenäs, Foto Per Erik Berglund
 

LÄS ÄVEN

TV: Se finalen här

Land.se: Det här blir nästa mattrend