Historia skrivs

Den 9:e november 2016 kommer att gå till historien på många plan. Det är förstås dagen då befolkningen i USA röstade fram Donald Trump till president. IMG_3600.jpgAll den här snön vaknade jag upp till i morse. Minst hälften måste ha kommit i natt. Snön är enda anledningen till att jag igår insåg att det är i princip omöjligt att köra om man inte införskaffar medar. Så den 9:e november går också till historien som det tidigaste datum på tre vintrar som Vespan ställs av. 2014 åkte Vespan ner i garaget den 18:e december. Förra säsongen ställdes den in så sent som den 3:e januari. IMG_3604.jpg Såhär lycklig är jag när jag får traska runt i ett vinterparadis!

Jag tillhör skaran som älskar vintern och är så lycklig för all snö som har kommit i dagarna och håller alla tummar och tår för att snön faktiskt ska ligga kvar. En dag som denna längtar jag till att få stå på skidorna. Alperna lockar men jag skulle lätt lika gärna kunna bestiga Ekeröbacken bara för att få åka några snabba svängar.IMG_3568.jpgApropå Mälaröarna så kommer jag att tänka på äpplen. Vackra röda vinteräpplen. Ute på Mälaröarna finns två riktigt bra ställen där man kan ta med sina äpplen och få egen äppelmust. Jag jobbar sedan tidigare med det ena stället och köper deras must till krogen. Härproducerat är ju ännu bättre än närproducerat. IMG_3563.jpgFör några veckor sedan tvingade jag med min man ut för att plocka 60 kg äpplen och begav oss ut till Färingsö för att göra must. Den serveras just nu på mitt jobb. IMG_3573.jpgÄppelfabriken på Färingsö är en fantastisk plats att besöka både om du har äpplen att bli av med eller om du vill fika. De har helgöppet fram tills 10:e december med brasan igång i stugan.IMG_3576 (1).jpg Medans du väntar på att dina äpplen blir till flytande guld finns det en kaffevagn med nybakta äppelmunkar. IMG_3578.jpg Kan du äta äppelmunk utan att slicka dig runt munnen? IMG_3582.jpg Från nästa helg finns deras prisbelönta äppelglögg också att köpa. Den görs i begränsad upplaga och jag har redan förbokat 6 flaskor till vintern. Äppelglögg eller varm äppelmust tillhör mina favoritdrycker under den kalla tiden av året. 

Perfekt värmande vinterdryck? - Värm upp äppelmust och häll upp i en stor kopp. - Häll i 4 cl Xanté (päroncognac). - Servera med en kanelstång. - Kryp upp i soffan under en varm filt och njut. Eller ta med och drick efter pulkaturen ute i snön :)