Oktoberfest

Oktober är här och med det även den fantastiska tyska högtiden Oktoberfesten. Festligheterna firas i München varje år och pågår under sexton dagar före den första söndagen i oktober. Ja, jag vet att det var i helgen. Men det hindrar väl inte dig från att bjuda hem till en redig Oktoberfest? Oktoberfest1.jpgFoto: Rent Event Flera ölbryggerier har satsat på en öl för just detta ändamål och de finns fortfarande kvar på hyllorna. Seså, styr upp en Oktoberfest i helgen och bjussa på smarrig bira. Här är några drickbara varianter:

Mariestads Oktoberfestöl Lakefront Oktoberfest Lager Brewer's Special Oktoberfest

Ölet som serveras under den traditionella Oktoberfesten i München serveras i enliterskannor, är smakrik och bärnstensfärgad. Det måste bryggas lokalt i München. Mariestads Oktoberfest-öl när den som passar bäst in i kategorin.

Vad du serverar till? Surkål och bratwurst såklart! Och salta kringlor...