Ledighetskommittén

Vet du vad det absolut bästa med att vara tillbaka hemma i Stockholm är? Att jag har Sveriges bästa sommeliertjänst och jobbar tisdag, onsdag, varannan fredag. Just det. Tisdag, onsdag & varannan fredag. Så ser mitt schema ut. Att jag är en arbetsnarkoman och inte riktigt kan låta bli att hålla mig borta från restaurangen på måndagar är ett problem jag måste ta itu med snart. Men jag är ju så kär i vår lilla pärla till krog så jag tycker om att vara inne och pyssla. Igår var det ju torsdag så jag var ledig. Hur kan en av veckans lediga dagar se ut för mig då? Jo, Tompa väckte mig tidigt som tusan trots att han vet att jag kom hem sent från jobbet och behöver få sova ut. Så jag vaknade på dåligt humör och försökte somna om. Jag har extremt svårt för att somna om nätterna och ligger ofta vaken länge och försöker lösa världens alla problem i mina tankar. Ibland kommer jag på snilleblixtar, som att jag ska arrangera en välgörenhetsmiddag för Cystisk Fibros i december. Sådana tankar är bra.

Jag låg kvar och halvsov fram till 9.30 då jag gick upp och satte igång min nya telefon. Införskaffade en ny Iphone häromdagen för att den gamla gett upp. Telefonerna verkar inte hålla längre än 2 år nuförtiden. Det är som att det är förinställt på dagen. Jag var så trött och kände mig helt slut i kroppen. Seg och lite snuvig. Men hoppade in i bilen och for in till stan för att förena nytta med nöje.IMG_0022.jpg Privat provning med Helena.

Hade bokat möte med Helena för att prova viner och sedan äta lunch tillsammans. Det känns så bra att min glöd börjar komma tillbaka. Testa viner har inte riktigt stått högt upp på prioriteringslistan när jag befunnit mig fast på nordöstra Gotland hela sommaren. Den här veckan har jag hunnit med att prova vin med sex säljare från olika importörer. Jag uppskattar verkligen att få prova vin själv med säljarna och är så tacksam när de tar sig tid att komma till krogen för att träffa mig. Vi ligger ju inte direkt mitt i city. Men lika mycket tycker jag att det är kul att få ta mig till deras kontor där man lätt kan testa igenom en större mängd av viner än vad de orkar bära med sig. Helena är inte bara en säljare för mig utan har med tiden blivit en god vän som jag så gärna spenderar tid med och pratar om livet med. Balsam för själen helt enkelt. IMG_0023.jpg Ett av vinerna jag testat i veckan. En Riesling med mycket bra klunkabilitet.

Efter långmötet med Helena åkte jag förbi en ridsportaffär och köpte ett nytt bett till ponnybuset. (Bett är något hästen har i munnen när man rider....) Styrde sedan bilen ut mot stallet långt ute på Ekerö. Ett snabbt stopp vid Pressbyrån i Drottningholm och inhandlade en varm choklad, perfekt när vädret är så ruggigt och regnigt som det var igår. Pysslade om Corné och friserade manen. Han måste ju också se snygg ut. Sedan red jag en annan ponny, Mustang, som en ung tjej fick precis före sommaren. Jag kände igenom ponnyn för att kunna hjälpa henne och guida henne hur hon ska kunna rida honom bättre och lät henne sedan sitta upp så att jag kunde ge henne konkreta tips. IMG_0024.jpg Corné och jag laddade upp inför kvällens träningspass med en NOCCO.

Därefter red jag och Corné privatlektion i lösgörande markarbete. Han verkade riktigt nöjd med det nya bettet och jobbade på riktigt bra. Äntligen börjar det lossna för oss och jag har hittat knapparna på ponnybuset. Det är helt otroligt vad ett bra träningspass på hästryggen kan ge så mycket energi och glädje. Innan jag kom ut till stallet kände jag mig seg och nästan lite nere. Men efter att ha hängt med Conny var allt som bortglömt. IMG_0025.jpg Radiokanalen Svensk Pop är perfekt att skråla till i bilen.

All den där extraenergin som stallet gav mig gjorde att jag var tvungen att sjunga högt för mig själv på väg hem i bilen. Svensk Pop är perfekt att lyssna på där gamla klassiker spelas titt som tätt. Jag menar, vem kan inte texterna till Nordmans gamla dängor utantill? Det kan åtminstone jag...

En annan låt som jag inte kan sluta lyssna på just nu är James Arthurs Say You Won't Let Go. Så. Jädra. Vacker. Vartenda ord i texten får mig att tänka på min man och le. Här är den, varsågod:

https://youtu.be/0yW7w8F2TVA

Imorgon är förresten en dag jag sett fram emot länge. Kock-Lina fyllde år för några veckor sedan och hennes present från mig var en spa-dag. Med mig såklart. Så imorgon bitti ska vi äta frukost tidigt och sedan gå på spa som inkluderar varsin massage. Lika mycket en present till mig själv med andra ord. Och just det, ikväll kommer min idol och mentor Åsa för en middag på Agrikultur. Det ska bli kul!

Kram /Danni