I min vinkyl

Lite då och då låter jag er ta en titt i min vinkyl och hoppas att det är ett sätt att inspirera till egen lagring, eller åtminstone lite planering. De mesta som säljs på Systembolaget konsumeras inom 24 timmar vilket visar på att få gör ordentligt planerade inköp. Jag gissar att det inte är särskilt vanligt bland folk att de på måndagen går och funderar över vad som ska drickas till middag kommande lördag? Näe, troligtvis inte. När jag själv ska bjuda hem gäster på middag planerar jag oftast vilket vin som ska serveras innan jag bestämmer vad det blir för mat. Men så är jag ju sommelier också... Min vinkyl är för tillfället ganska så full vilket har gjort att mina vininköp har minskat ganska drastiskt. Men när Caviste släpper bubblande flaskor är det omöjligt att hålla fingrarna i styr. I söndags kom årets leverans av Champagne Huré Frères. Två lådor blev det, alltså 12 flaskor av bubblor. Tjoho! Nu längtar jag tills de släpper Champagne Savart, årets höjdpunkt när det kommer till vin. IMG_3492.jpgNyfiken på annat som döljer sig i min vinkyl? Bland annat detta:

Har du inte signat upp dig än för nyhetsbrevet från Caviste så är det utan tvekan dagens vintips. Det bästa av allt? Leverans direkt hem till dörren.