Startar hösten med Juica

Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN är jag tillbaka hemma i Stockholm. Som jag har längtat! Sent igårkväll fick kom jag hem till vackra hufvudstaden. Och jag måste erkänna: sommaren på Gotland har varit tuff. Riktigt tuff. Men otroligt lärorik. Mycket jobb har gjort att det inte funnits tid att ta hand om mig själv utöver stunderna med ponnyn. Jag har slarvat med maten och druckit alldeles för mycket Coca Cola. Säkert en burk om dagen senaste 3 veckorna. Det är ju så gott, åtminstone de första läskande klunkarna...

I början av sommaren var jag duktig och paddlade med min SUP (stand up paddle board) då havet var alldeles stilla utanför Furillen. Men resterande sommar har vattnet varit lite för busigt för att jag ska kunna hantera min ganska svåra bräda. Paddlandet var tänkt som min träning i sommar. Så man kan säga att träningen uteblev efter de 7 gångerna jag var ute. (Förlåt Jon.) IMG_5485.JPG.jpegIMG_5488.JPG.jpegFör att kickstarta hösten ordentligt får jag idag hem en 2 dagars cleanse från Juica. Jag testade att köra en detox med Juica första gången veckan före mitt bröllop förra året. Då beställde jag deras paket Mjukstart eftersom det var första gången jag tänkte klara mig på juicer ett par dagar. Hemma har jag en juicecentrifug som jag använder i perioder. Men hela proceduren med att göra rent den tar liksom emot litegrann. Och så blir det rätt dyrt att köpa frukt och grönt för att göra egna juicer. Å andra sidan vet man exakt vad som är i vilket visserligen är ett stort plus. Så jag har alltså hittat Juica som jag tycker gör en bra sak för hälsan. Dom pressar, jag juicar. insta_flytandesallad_4Den här gången kände jag mig lite vild när jag beställde och klickade hem en 2 dagars cleanse av deras Rawcore-paket. "Inte softcore, inte hardcore utan RAWCORE. Nästa nivå, nästa steg, avancerad och brutalt ärlig med extra attityd. Gå all-in med vårt Rawcorepaket." Jag ska alltså i två dagar klara mig på endast två juicer. 

Juice 1: Rödbeta, morot, gurka, citron och ingefära. Juice 2: Vetegräs, spenat, solrosskott, selleri, romansallad och gurka.

Ja, vi får se hur det här går... Jag gör ett tappert försök att bli av med mitt beroende av Coca Cola och att pushas till ett hälsosammare liv igen. Jag vet ju att jag kan. För 1,5 år sedan var jag i mitt livs form. (Att jag en tid senare sprang fort som tusan rätt in i en hård vägg är en annan femma.)

Appropå träning. Jag har hittat bästa kontot att följa på Instagram för träningspeppen: @i_hate_workouts är Kalle Zackari Wahlströms fru som visar övningar med härliga texter till. Man kan inte annat än känna igen sig i det hon skriver.

Okej, snart ska jag skriva om vin. Jag lovar.

Peace out.

(PS. Tack Joel Åhlin för SUP-bilderna.)