Inspirationsafton deluxe

Jag har lovat mig själv att så länge jag jobbar på ett restauranggolv kommer du aldrig att läsa en krogrecension från mig. Av de enkla anledningarna att 1. jag är ingen krogrecensent och 2. man uttalar sig inte negativt om sina branschkollegor.Med det sagt så kan jag hylla det jag tycker är fantastiskt. Är det mediokert känns det onödigt att ens nämna. Och jag är lite av åsikten att är något dåligt så behöver man inte skylta med det. Dålig reklam är även det, precis just det, reklam. Men häromkvällen var något speciellt för mig. Ett krogbesök jag har sett fram emot länge. Jag tog med mig min kockkollega Desirée till Krakas Krog på Gotland. Inte just för själva restaurangen kanske utan snarare kvinnan bakom krogen. Ulrika Karlsson. Ja, just hon.

Jag träffade Ulrika första gången när jag serverade gänget bakom Livets Goda på Djuret. De firade årets sommelierer 2014, Fredrik Horn och Rubén Sanz Ramiro. Den kvällen blev början på min tid hos Frantzen. Sedan har jag träffat henne i olika sammanhang, som när hon satt i juryn när jag tävlade i finalen av Årets Lily 2014 och även serverat henne ett par gånger till.

Visst har jag förstått att hon ska vara en stjärna i matsalen. Men att få sitta i baren på första parkett och få beskåda henne, det var bland det nyttigaste jag har upplevt på länge. Hon är precis så man önskar att en värdinna ska vara. Med sin fantastiska utstrålning och pondus. Från att gästerna kliver in genom dörren till att de sätter sig i bilen för att åka hem. Jag skulle kunna skriva en lång hyllningstext till Ulrika men istället skriver jag följande ord till Sveriges sommelierer och serveringspersonal: ÅK TILL KRAKAS! Upplev, se och lär av Ulrika. Min inspiration och glöd är tillbaka. Det är SÅHÄR en riktig värdinna/värd ska vara. Tack Ulrika för att du år efter år pushar vår bransch framåt.

IMG_2798 Välkommen till Krakas krog!IMG_2801 Tjejer laddade för middag. IMG_2805 Desirée och bubbel. IMG_2815 Bubbel i trädgården är mys!IMG_2822 Snacks.IMG_2825 Ett glatt pajskal. IMG_2826 Löjrom med tillbehör.IMG_2829 Min egna kreation.IMG_2831 Gott vin!IMG_2836 Vitlökskräm och bönor i variation.IMG_2841 Blomkål och torsk.IMG_2844Spältgröt och riven äggula. IMG_2845 Gott vin!IMG_2850 Terassen lockar med myshörna.IMG_2851 Rödbeta med tillbehör.IMG_2861Mjölkko hängd i 3 månader och vitkålsblad.IMG_2862 Häggblomsdryck.IMG_2864 Syrad mjölk, degkrisp och krondill. IMG_2870 Dessert med Moulin Touschais 1983 i glaset. Magiskt kombination!IMG_2874Kaffe på terassen med smulpaj. Perfekt avslut på en underbar kväll!

Återigen, TACK Ulrika för en fantastiskt inspirerande kväll. Det kommer jag leva på länge.