Ett annat slags bolag

Det finns såklart både för- och nackdelar med att ha ett monopol för alkohol som vi har i Sverige. Systembolaget är bra på mycket, bland annat att förhandla sig till bra priser när de köper in stora volymer. Ändå är det vinbutikerna jag söker mig till när jag är utomlands. Fönstershopping är så mycket roligare när man kan klappa lite på flaskor som Château d'Yquem 1979 och halvflaskor av Château Haut-Brion. För dessa rariteter står inte direkt och väntar hos gröna skylten. IMG_2216.jpg Inne i Genevé har varuhuset Globus en trevlig vinavdelning längst ner i huset. Om än med något höga priser. Men så är vi i Schweiz, så vad kan man vänta sig? IMG_2210.jpg På hyllorna finns lite La Landonne från Guigal...IMG_2220.jpg ...och halvflaskor Haut-Brion.

En annan butik värd ett besök är La Cave du Palais de Justice i gamla kvarteren. IMG_2228.jpg En mycket trevlig butik med ett stort utbud av sprit. IMG_2224.jpg Lite Veuve Clicquot kanske? Ja, tänk om det var tillåtet med markandsföring som denna på Systembolaget. IMG_2225.jpg

Har du tips på trevliga vinbutiker värda ett besök i andra länder? Tips mottages mer än gärna!