Älskade Grenache

Jag har under hela våren slurprat i mig av en och samma druvsort. Det kan ha varit trippen till Sierra de Gredos utanför Madrid som påminde mig om hur gott det verkligen är. Grenache är nog mest känd från södra Rhône i Frankrike, där Château Rayas har satt standarden högt.

Grenache kan smaka helt fantastiskt från andra platser också. Under namnet Garnacha i Spanien där Sierra de Gredos och Priorat kan skapa magi. Men en storfavorit hos mig är a tribute to Grace från Kalifornien. Angela Osborne från Nya Zeeland har, precis som många andra, en kärlek till viner gjorda på druvan Grenache. Hennes hemland har inte det ultimata klimatet för druvan vilket gjorde att hon år 2006 flyttade till Los Alamos. I Santa Barbara Highlands gör hon sina viner på 100% Grenache där hennes vinmakning påverkar minimalt. Hon fokuserar på en lätt och elegant stil. Viner som jag fullkomligt älskar. IMG_2140 Serverat till en bifftartar som den nedan blev vinet en fullträff.

IMG_0012