Bröllopsbubblet blev årsdagsbubbel

Femte juliJag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag skrev att vi skulle dricka Salon igår. Kanske för att den där flaskan från -97 bara ligger och väntar hemma i vinkylen. En tidigare årsdag (innan vi var gifta) drack vi en flaska Salon -95 en kväll på Svinet i Gamla Stan. Tompa mötte upp mig på flygplatsen igår med en bukett rosor (!!!) och en burk Coca Cola (ni som vet, ni vet). I bilen lydde konversationen följande:

D - Vi måste lägga flaskan Salon på kylning direkt när vi kommer hem så att vi kan dricka den ikväll. T - Det är årgång 2002 va? D - Nej det är -97. Det är jag nästan helt säker på. Om det inte är -99. Nej, -97 är det. Helt säker.  T - Men, ska vi inte dricka Billecart-Salmon? Vi kan åka till bolaget och köpa den vanliga vi hade på bröllopet. För visst har vi bara en Jeroboam hemma i kylen? D - Ja just det, klart vi ska dricka Bille! Vi har en Nicolas Francois -99, vi öppnar upp den. Kul!

Ja, det är ju klart att vi ska dricka vårt bröllopsbubbel Billecart-Salmon även på våra bröllopsdagar. Hur kunde jag ens tänka andra tankar? IMG_2038.jpgSagt och gjort. Efter en lunch ute på härliga Rosenhill på Ekerö och en eftermiddag på stan med bland annat ett glas champagne och charkbricka på Lydmars terass begav vi oss hem, dukade upp picknick på vardagsrumsbordet och öppnade upp en magisk flaska bubblande. Femte juliVarför ska man krångla till det? Lite färska och rökta räkor, Jamon Iberico, gåslever, löjrom, en riktigt god ost i form av Delice de Bourgogne och färska bär gör vilken kväll som helst bra. IMG_2046Kombinerat med en champagne som börjar få härliga mognadstoner blir kvällen helt plötsligt perfekt. Billecart SalmonSkål!