Hej Köket!

Wow, det här känns superspännande. Jag får vara en del av Köket.  Kollega med häftiga tjejer som Siri, Tea och Tove. Vilken start på sommaren! Det här är alltså jag, Daniella Lundh Egenäs. En 28-årig krulltott uppväxt på Ekerö i vackra huvudstaden Stockholm.

IMG_8187

För dig som inte har koll på vem jag är så kör jag en liten kort presentation. Jag är sommelier till yrket och frilansar lite smått som dryckesskribent. Idag arbetar jag på den fantastiska lilla krogen Agrikultur på Roslagsgatan 43 i Stockholm samt driver egna företaget Wine & Culture. Tidigare arbetsplatser är bland annat Frantzén, Djuret och Pubologi. Och så gjorde jag tre vintersäsonger i skidmeckat Verbier där jag huserade på kultförklarade Pub Mont Fort. Men det är historia. (Oroa dig inte, skidåkningen och mitt paradis Verbier är ett återkommande ämne i bloggen.)

Jag älskar champagne men har också ett brinnande intresse för de alkoholfria dryckerna. För mig är det otroligt viktigt att man ska kunna få minst lika bra alternativ om man av någon anledning väljer att avstå från de procenthaltiga flaskorna. Det har gjort att jag även hållt i lite alkoholfria dryckesprovningar. Kul tycker jag!

Tidigare bodde min blogg hos Allt om Vin så det finns en hel drös av inlägg att läsa nedan om du har tid att läsa och vill lära känna mig ännu bättre.

Jag... ...älskar att åka skidor. ...tror att jag kan surfa, men är egentligen värdelös på surfbrädan. ...äger en SUP-bräda (en sån där man står upp på och paddlar). Det är lättare än vågsurfingen. ...har ridit sedan jag var 4 år gammal. Är idag fodervärd på ponnyn Corné, honom kommer du också få bekanta dig med oavsett om du vill eller inte. ...får köra tung motorcykel, trots mina ynka 154 cm ovanför marken. ...har ställt upp i några sommeliertävlingar. Det gick ganska bra. ...hade stans snyggaste Vespa. Den blev stulen. Hittades förstörd. Nu bor den på verkstaden och får ett skönhetslyft. ...vill väldigt gärna besöka Nya Zeeland. Och Kanada.

Det här är jag och min man Thomas. Vi träffades för 11 år sedan och har alldeles snart varit gifta i ett år.

IMG_7638 I bloggen kommer kommer jag bland annat bjuda på detta:

IMG_9466 Besök i vinkällare...

IMG_7584 ...date med producenter, här med Luisa Rocca i Piemonte....

IMG_8826

...visa platser där druvorna växer. Det här är druvan Pinot Noir i Valais, Schweiz.

Och en hel del annat. Så, häng med på färden. Nu åker vi!

Ps. Vin smakar bäst i stora flaskformat. Skål.