Tack för det gångna året!

Jag vill ta tillfället i akt att tacka Allt om Vin och alla fantastiska läsare för det gångna året som varit. Glad och tacksam är jag för att ha fått varit en del av sajten sedan juni 2015. Alltså ett helt år.  Ni som har följt mig från dag 1 vet att året har varit upp och ner, dalar och toppar. Lite som en berg- och dalbana. När jag började skriva var jag sommelier på en av Sveriges bästa restauranger, Frantzén. Jag hade precis startat enskild firma för att kunna göra saker på sidan av. Jag var i fullt sjå att planera mitt bröllop som ägde rum 5 juli 2015. Efter en fantastisk men något stressig sommar var det något som hände i livet. Jag gick sönder inombords och kraschade. I hit the wall som man brukar säga. Hösten var annorlunda men något av det nyttigaste jag har upplevt. Jag sjukskrevs för utmattning i 10 veckor och valde att gå vidare från Frantzén trots att det var en spännande arbetsplats. Skrivandet här höll mig något sånär vid ytan. Jag tror att det är viktigt att ha något att hålla fast vid när man kraschar. Att sluta med allt är farligt. Risken att vara konstant i soffläge skrämde mig. Är fullt medveten om att jag har skrivit om sjukskrivningen lite titt som tätt. Men det är ett viktigt ämne som tyvärr fortfarande är tabu.

I början av vintern blev jag en del av teamet på nya krogen Agrikultur. Där jobbar jag 2-3 dagar i veckan och delar på sommeliertjänsten med min kollega Jon. Passar mitt liv som hand i handske. Det gjorde att jag har tid för det bästa i mitt liv, hästarna, och sedan i februari har jag en liten ponny på heltid som projekt. Balansen är på gång att återställas.

Under våren har jag varit mer kreativ än någonsin. Mitt företag har både fått en logga tack vare Adigi samt en ny hemsida jag kan känna mig stolt över. Alkoholfria provningar är roligt. Och nya projekt rullar in. Med andra ord har jag lika många bollar i luften som jag älskar att ha.

På söndag flyttar jag och ponnybuset till Gotland för en sommar på Furillen. Har du aldrig varit på Furillen kan jag lova att det är värt en omväg. Nästan hela teamet från Agrikultur flyttar över och driver restaurang hela sommaren i dessa fantastiska lokaler. Väljer du att inte åka kan jag lova att jag kommer plåga med vackra bilder hela sommaren från öjn.

Nya projekt gör att det här är sista blogginlägget jag skriver på den här adressen. Jag ska till en annan galax. Bloggen flyttar in hos Köket.se där jag blir bloggkollega med coola Siri Barje. I slutet av sommaren börjar även min podcast att sändas i samarbete med Allt om Mat.  

Tack Allt om Vin och hela redaktionen för ert förtroende att låta mig skriva om himmel och jord. Att få dela med mig av både alkoholhaltiga drycker men även om livet. Tack för det gångna året. Tack ni läsare som har kommit både med ris och ros via mail, ni har utvecklat mig till något bättre. Tack alla läsare för att ni har hängt med på färden. Jag hoppas att ni följer med mig på nya äventyr. Det här är bara början.

Furillen

Önskar du nå mig hittas jag lättast på wineandculture.se.

Ps. Glöm inte att champagne smakar bäst ur extra stora flaskor.