Blodpudding och bubbel!

Ja, det är de där som jag alltid tjatar om: det enkla är ibland det bästa! Men en vän som kocke-Lina får ju visserligen allt att smaka fantastiskt. Nu vill jag slå ett slag för att dricka bubbel igen. Våga drick Champagne till klassiskt svenska rätter så får de helt plötsligt en riktigt lyxig känsla och passar vilken lördag som helst. Kocke-Lina köpte blodpudding från Fäviken på Urban Delhi i lördags (vi är lediga en lördag, jag vet det känns fortfarande obegripligt!) och tog med hem till mig. Jag la rosébubblet på kylning och plockade fram lingonen ur frysen. Nu jäklar skulle vi äta gott!

Blodpudding med stekt bacon, rårörda lingon och brynt smör ackompanjerades med Bulle de Rosé 1:e Cru från Champagne Savart köpt via Caviste. Om det blev makalöst smarrigt...

Blodpudding

Ett budgettips för en lyxig känsla är Patriarche från Bourgogne. Nr 7601 för under hundringen.

Skål och trevlig helg!