Ljuset i tunneln

År 2015 kommer jag att minnas som både mitt bästa och tyngsta år i livet. Jag genomgick glädjens dag och gifte mig med mannen i mitt liv. Men jag har också haft en jobbig höst. Mitt inlägg jag skrev i oktober om utmattningssyndrom spreds ganska snabbt och lästes utav många. Jag har idag gjort min sista dag som sjukskriven. I morgon är det sagt att jag ska försöka komma tillbaka och vara redo. Sedan den 10 september har jag varit sjukskriven och försökt att varva ner. Under flera år har jag varit extremt aktiv och jobbat så mycket jag har orkat. Troligtvis mer än många jag känner. Jag har extremt höga krav på mig själv att prestera. Under dessa veckor har jag försökt lära mig hantera detta. Jag har försökt att sänka min garde. Jag har försökt lära mig att leva livet. Tröttheten hänger över mig konstant och min energi varierar från dag till dag. Ena dagen vill jag rädda världen, nästa dag har jag knappt orkat ta mig ur sängen. Men jag har accepterat situationen och förstått att jag behövt ge mig själv tid. Ganska snabbt efter att jag sjukskrevs bestämde jag mig för att en stor förändring krävdes om jag skulle kunna hitta tillbaka till mitt glada och spralliga jag. Jag har därför valt att avsluta min tjänst som sommelier på tvåstjärniga Frantzén i Gamla Stan. Min tid på krogen sedan juni 2014 har lärt mig otroligt mycket. Men jag har bestämt mig för att min egen hälsa är viktigare än alla prestigefulla jobb som finns.

Det är också med stor glädje jag kan meddela att jag ser ljuset i tunneln på riktigt. Snart börjar ett helt nytt liv. På mina egna villkor. I december öppnar Agrikultur.

Hållbart har nästan blivit ett uttjatat ord den senaste tiden. Men ack så viktigt för vår framtid. Filip Fastén och Joel Åhlin som blir mina nya arbetsgivare tänker hållbart rakt igenom. Från råvaror till personal. Det är också bland annat det som gjorde att jag föll pladask för projektet. Självklart också för att jag får ha Lina Ahlin som kollega. Min stöttepelare i livet. Bättre kan det inte bli. En bit i det hållbara tänket är att ha öppet måndag till fredag. Vi ska testa och se hur det fungerar. Det går ju i andra länder, så varför ska det inte kunna funka i Stockholm? Öppningsdatum är ännu inte spikat, men jag lovar att hålla er alla uppdaterade. Och på sommaren kan man hitta oss på nordöstra Gotland och fantastiska Furillen.

På Agrikultur kommer jag att arbeta deltid vilket ger mig en chans att ägna tid åt annat roligt som att skriva och hålla i vinprovningar för den intresserade.

Jag ser fram emot att skapa mig ett hållbart liv fyllt utav vin, glädje och träning.