Bubbelbrunch

Bubbelbrunch är något som håller på att bli en tradition hemma hos mig. För ett år sedan hade vi en omtalad brunch då jag och sommelieren Janni var busigt stökiga och satte ihop en rolig blindprovning till tjejerna. I år blev det inte riktigt lika busigt men temat en regnig novembersöndag blev sparkling wines of the world och alla fick ta med sig varsin flaska bubbel från annat område än Champagne. Frankrike blev ändå överrepresenterat med både Jura och Loire. Men vi vet ju alla vid det här laget att jag gillar Schweiz. Och såklart måste jag få bevisa för mina vänner att schweizarna kan. Dagens favorit och överraskning för oss alla blev alltså min årgång 2010 Blanc de Blanc från Valais i Schweiz. Knastertorrt med en härlig mousse, en lätt brödig ton och lite äpplig. Väldigt friskt och härligt vin. Valais

Go Switzerland!