Maximal otur...

Jag vaknade av ett sms från min man. En bild med text från Aftonbladets nyhetsutdrag: "Vulkanutrbott stänger flygplatser". Det kan inte vara sant. På Metros nyhetssida läste jag nyss: "Fem indonesiska flygplatser har stängts efter ett vulkanutbrott. Flygplatsen på den populära turistdestinationen Bali har ställt in omkring 350 flyg och ett tusental resenärer är strandade på ön. AFP:s reporter beskriver stämningen på flygplatsen som kaotisk. Tusentals strandresenärer befinner sig i Indonesien och landet förbereder sig inför den stundande muslimska högtiden id al-fitr. Researrangören Ving har 13 svenskar på plats på Bali, men deras hemresa är planerad till nästa vecka. Redan i slutet av juni höjdes beredskapen för vulkanen Raung i östra Java till den näst högsta, då den började spruta ut lava och aska. I fredags började det komma eldflammor och brakande ljud. Flygplatserna tvingades stänga samtidigt som det är högsäsong. De indonesiska myndigheterna uppger att flygplatsen på Bali åtminstone ska vara helt stängd till sent i kväll."

Men vi ska ju åka på smekmånad på söndag! Det får bara inte vara såhär. Jag hoppas hoppas hoppas HOPPAS av hela mitt hjärta att flygplatsen öppnar upp tills på söndag. Du kanske tänker att "vadå, det är ju bara en resa, så farligt kan det inte vara?" Men jo, så farligt är det faktiskt. Om vi inte kommer iväg vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till. Vi gifte oss i söndags. Så tanken är ju att det ska vara någon slags smekmånad. Men, viktigare än så. Det är min mans 30-årsresa och även väldigt viktigt för honom att komma ner till den fuktiga luften och surfet för hans hälsa. Lever man med CF (Cystisk Fibros) så underlättar den fuktiga luften för andningen. Träning är en viktig del i vardagen och känns ofta riktigt trist. Men att surfa är det absoluta bästa han vet (till och med bättre än att hänga med mig)  och blir hård träning utan att han behöver känna att det är träning. Det är något roligt. Senaste resan han skulle göra till Bali 2012 så fick han blodproppar två dagar innan flyget avgick. Så hans vänner fick åka utan honom. Han fick gå här hemma sjukskriven medan jag jobbade. Aldrig har jag träffat på en sådan grinig människa, med all rätt. Men tro mig, detta vill jag inte uppleva igen!

Två arbetsdagar kvar, sedan ska vi ju åka till paradiset. Jag har bokat in oss på ett helt magiskt hotell! Håll tummarna att vi får åka...

Hanging Gardens Ubud