Jag har flyttat in!

Hej! Kul att du hittade hit. Jag har nyligen flyttat in här hos Allt om Vin. Spännande tycker jag som tidigare bloggat från min egen sida som du hittar här. Självklart kommer jag ha kvar min egen och ibland kanske jag skriver något där som inte kommer upp här och vice versa. Kan vara värt att hålla ögonen öppna med andra ord... Kanske har du köpt senaste numret utav tidningen AoV och läst om min och Ulrikas dejt. Inte? Den finns i sin helhet här.

Jag försöker komma på sådant som inte står i artikeln redan, men vi fick med en hel del intressant där så jag ska försöka utveckla lite kort. Daniella Lundh heter jag (snart Egenäs) och arbetar som sommelier på tvåstjärniga Restaurant Frantzén i Gamla Stan. Har du inte varit där ännu tipsar jag verkligen om ett besök. Ja, det kostar som en weekendresa, men du får också en resa och minnen för livet om du är intresserad utav gastronomi. Sedan studenten från Östra Reals gymnasium 2007 har jag jobbat mig igenom många sidor utav branschen. Garderobiär, servitris, bartender på sommarkrog samt några säsonger i mitt paradis Verbier i Schweiz. Platsen som alltid kommer stå mig varmast om hjärtat, platsen jag fortfarande vill kalla för "hemma".

Förra sommaren gav jag mig tusan på att ta tungt MC-kort. Och visst blev det en rejäl utmaning för mig som är knappt 155cm lång. Men på tredje försöket satte jag den och kan alltså stoltsera med lappen i handen. Annars då? Jag älskar skidåkning om du inte har förstått det redan. Hästtjej sedan barnsben och hade lyckan att ha min egna ponny under tonåren. Så all min lediga tid spenderades i stallet. Idag har jag ingen egen, däremot turen att få hjälpa till med ett par härliga ponnier. Ibland är det bra att vara kort i rocken. Träning är något jag också tycker är kul, speciellt när man äntligen börjar se resultat.

Jag älskar champagne och spännande viner från Kalifornien. Är öppen för alla vindistrikt så länge vinet är utav bra kvalitet. Bag in Box kommer aldrig innanför min tröskel (förutom när jag styr ihop en blindprovning för ett gäng sommeliertjejer) och just nu tycker jag att sherry är extra roligt.

Tävlat har jag gjort för att utmana mig själv och lära mig nytt. För att utmana lite extra kastade jag mig in i Årets Servitör i höstas och var i final samma vecka som Moët & Chandon Sommelier Challenge. Varför bara göra en sak? Apropå flera bollar i luften. Om 12 dagar gifter jag mig. Så ja, det kan vara så att det skrivs lite om detta senare också. Sommarens resa går till Bali. För mig blir det tredje resan dit. Vill du hänga med på lite vardagsäventyr? Håll i hatten och följ bloggen vetja!

Skål och välkommen hit.