Tävlingen avgjord!

11318_71100_finalister_FBIgår avgjordes tävlingen Årets Servitör. Ovan är en bild på samtliga semifinalister och vi genomgick under en lång dag flera moment. Vi började dagen med ett uppdukningsprov. Då skulle man duka upp två bord var samt ha koll på alla saker man behövde senare under dagen. Efter detta indelades vi i två grupper. Den ena gruppen började med ett teoretiskt prov på 45 minuter och den andra gruppen startade med serveringsprovet. Man fick under 45 minuter ta hand om två bord om två gäster vardera och köra som en vanlig service på en restaurang. Från att gästen kommer och får menyer till att de går därifrån. Sedan bytte vi grupper helt enkelt. Därefter blev det en låååång väntan innan vi fick reda på vilka två som skulle göra upp i finalduellen. Jag  hamnade tyvärr 2 poäng utanför en finalplats men jag är fantastiskt nöjd med min presation ändå och har fått härlig feedback ifrån juryn. Framförallt att jag kändes väldigt harmonisk jämfört med hur jag var på scen förra året under Moët Sommelier Challenge.

Oskar Ahlvin och Jeanette Linder fick göra upp i en finalduell där de utsattes för flera moment. Bland annat blindprova olika öl och hitta den ölen som var alkoholfri, testa kaffe och ange vilket kaffe som var felaktigt, smaka en dessert och ange vilka olika smaker den innehöll, med mera... En tuff duell och rolig att titta på!

Restauranggalan 3 nov 2014

På Restauranggalan fick båda finalister gå upp på scen och där korades Oskar Ahlvin till vinnare. Stort grattis till dig Oskar!

Tävlingen i sin helhet var fantastiskt arrangerad, rolig att genomföra och ett bra sätt att ge mig mer tävlingserfarenhet. Samtidigt har jag fått nya härliga vänner som jag är helt hundra på att jag kommer träffa massor. Tack till både juryn och även deltagarna för en riktigt rolig dag!

Ps. Nästa år vinner jag!