Masterclass Priorat

I midsomras bjöd jag in till fest och fick i samband med detta en masterclass om Priorat i present utav några av gästerna. Denna klass ägde rum idag, 16 oktober, hos Vinkällans dryckesutbildningar i Telefonplan. Det var ett härligt gäng från branschen som anslutit sig till klassen som Johan Franco Cereceda höll i.

13 olika viner testade vi oss igenom under dagen och min favorit är ett vin jag har testat tidigare.  Gran Clos är ett vitt vin från Priorat som består utav 78% Garnacha Blanca samt 22% Macabeo. Vinet har en härlig rökighet och påminner nästan lite som ett vin ifrån Jura i Frankrike. Fantastiskt gott och passar utmärkt till ost och chark. Tyvärr är det just nu slut hos leverantör, men så fort det kommer in igen står det på min inköpslista.

Namnlöst

Vinerna vi testade kan ni se ovan. 10 olika röda av varierande kvalitet och prisklass. Jag tänkte slänga in Alavaro Palacios vin Les Terrasses som helgtips, tyvärr var även detta slut hos leverantör för tillfället. Så min helgrekommendation blir att du testar vad som helst ifrån Priorat i Spanien. Det är ett fantastiskt spännande område med både en klassisk och en modern stil.

2014-10-16 17.52.45

Ett nytt diplom till samlingen!

Jag kan absolut rekommendera Vinkällan som utbildningsplats. Utöver Restaurangakademien som jag själv pluggade hos så är Vinkällan en härlig familjär skola med Dick Samuelsson i spetsen.