Champagnebrunch

tjejor Igår bjöd jag några härliga tjejer från Gamla Stans krogelit på Champagnebrunch hos mig. Efter en lång arbetsvecka behöver man unna sig något och vad passar bättre än lite efterlängtat häng-i-gäng?

Knytkalas skapade en blandad meny: American pancakes, äggröra med tryffel, croissanter, charkuterier, färskpressad apelsin- och morotsjuice, milkshakes, Negroni, munkar, ostar, kaffe och såklart bubblande i mängder.

2014-10-05 14.57.35

Bilden ovan kan ha varit godaste äggröran jag någonsin ätit. Recept och tryffel från kockarna på Frantzén och min kära kollega Hanna som assisterade mig vid tillagningen: - Ägg - Små tärningar utav rumstempererat smör - Cremé fraiche - Tryffeolja - Vispa, vispa och vispa i pannan för en krämig konsistens - Riv över tryffel innan servering Ät och njut! skump

Tjejerna kom vid 14-tiden och hängde kvar ända framåt 21. Blev med andra ord en brunch som sträckte sig mot middagstid med mycket tjejsnack, blindprovning av diverse alkoholhaltiga drycker, Champagne och mys i soffan.

IMG_0403

Dagens bästa champagne blev utan tvekan Bulle de Rosé från producenten Savart. Den köps genom Caviste som jag tidigare har tipsat om. NV Brut Bulle de Rosé är helt baserad på vin från årgång 2011 utan reservvin. Vinet är blandat med en liten andel (8%) rött vin på pinot noir, även det från 2011.

Jacques Chance är en champagne som jag och min sambo köpte när vi besökte området förra sommaren. En liten producent i Mailly som tillhör en utav Grand cru-byarna i Champagne. Kostade på plats 15 euro vilket den definitivt var värd!

Janni och jag hade även satt ihop en liten överraskning till gänget i form av en annorlunda (åtminstone för oss) blindprovning. Mer om provningen i nästa inlägg...