Hej Portugal!

Jag har länge velat besöka Portugal och nu fick jag äntligen möjlighet att åka till landet vid Atlantens kust. Igår landade jag i Lissabon för att delta på MUST Fermenting Ideas, en vinkonferens som hålls för första gången och samlar några av vinvärldens mäktigaste journalister samt sommelierer. Att lilla jag är på plats känns väldigt häftigt. IMG_5011.jpgIgår lyssnade jag på storheter som Jamie Goode, Paul Symington och Matthew Jukes. Mer om de olika ämnena kommer i senare inlägg, jag lovar.IMG_5024.jpg Matthew Jukes på scenen.

Eventet hålls i en fantastiskt vacker liten stad 20 minuter utanför Lissabon. Estoril är verkligen en plats jag kan rekommendera. Hotel Inglaterra är en höjdare också. IMG_5105.jpg Hotel Inglaterra, mitt hem två nätter till. IMG_5027.jpg Härlig utsikt från mitt rum...

Gårdagen blev en lång dag. Jag flög från Bromma 06.55 med mellanlandning i Bryssel. Landade i Lissabon 12.30 och åkte direkt till kongressen. Tyvärr missade jag de första två föreläsningarna men jag kom lagom till att lunchen serverades. Jag fick sedan lyssna på Jamie som pratade om naturviner, Paul Symington höll föredrag om fortifierade viner och Matthews ämne var Engelska mousserande viner vs Champagne. IMG_5090.jpg Efter dagens alla föreläsningar bjöds det på provning av portugisiska viner i ett gammal slott nere på stranden.IMG_5065.jpgDet här med att testa viner på slott, det är en riktig hit det. Mera sånt tack!