BIG PINK

Och så har jag besökt en hantverkare igen. Du vet, en riktig hantverkare. En sån där som tillverkar fantastiska föremål. Som exempelvis glas. img_3484Jennie Olsson driver glasstudion Big Pink i Norrlanda på Gotland och hon gör bland annat vattenglasen vi använder på Agrikultur. Du kanske har sett hennes glas i Så mycket bättre? Igår besökte jag Jennie för att diskutera samt komma med feedback gällande en av hennes produkter som hon tillverkar. Trots att jag dagligen har eld i min närhet på arbetsplatsen så häpnades jag över hur otroligt varm ugnen är där glasmassan ständigt ligger smält. Ugnen är på dygnet runt för att massan ska hållas i flytande form. Snacka om elräkning. https://youtu.be/szNRLsyJwoA

img_3435img_3480 Precis som Thomas Szilasi är Jennie också en duktig handledare så efter att ha demonstrerat hur hon gör sina vinglas lät hon mig testa att göra ett eget glas. Inte ett vinglas såklart utan ett "nybörjarglas". Resultatet bjuder jag på senare. Just nu står mitt glas, som inte riktigt blev ett glas, och svalnar i en ugn på 500 grader...

Nästa gång du är på Gotland är det ett hett tips att hälsa på hos Jennie och se hur hantverket går till. Kanske kan du till och med få göra ditt eget glas om du är snäll?img_3482img_3426img_3433img_3439img_3450img_3452img_3466img_3453img_3455img_3456img_3457img_3458Tack Jennie för att du tålmodigt tog dig tid att visa mig ditt hantverk! :)