När man får plocka fram champagne

I helgen fyllde Tompa år, ja min man alltså. Jag hade lovat att ordna födelsedagsmiddag åt honom och två vänner.  Sagt och gjort, Danni styr upp så som bara jag kan. Låter andra göra jobbet alltså... Jag lurade iväg mannen under dagen med en vän som såg till att de höll sig borta medan jag handlade mat och fixade middag. I själva verket tog jag lite extra tid på mig i stallet, en lång krävande ridtur för ponnyn och sen tog jag ännu längre tid på mig att göra mig själv iordning hemma i lugn och ro medan jag lyssnade på några avsnitt av Kentpodden. (Rekommenderas verkligen till alla er Kent-fans eller ni som vill veta mer om Sveriges största band.) Det är inte ofta jag piffar till mig så jag bjuder på en sån där selfie.

Daniella Lundh Egenas

Till slut fick herrarna godkänt att komma hem. Jag hade dukat fram de där vi alltid inleder kvällen med när vi har gäster. Chips och dipp. Det finns inget lättare snacks till bubblet som ändå är så otroligt genialiskt. Allt du behöver är: Kalixlöjrom, dillchips och syrad grädde. Servera i skålar. Klart! Dubbeldippa hur mycket du vill.

Bubbel

Kvällens champagne blev Marie-Courtin Éloquence Extra Brut BdB 2007 samt Jacques Chance Brut Grand Cru NV från Mailly-Champagne. Den sistnämnda är en pytteliten odlare som vi har bott hos under våra road trips ner till Champagne. Jag älskar hur Jacques Chance är lite wild and crazy med sina brickor till korkarna. Eftersom det är en så liten odlare har varje flaska vi öppnat haft olika små brickor. Den senaste är helt klart min favorit: Flower Power!

Jacque Chance

Efter att vi avnjutit bubbel samt chips och dipp en stund började Tompa undra hur det gick med maten. Jag såg hur nervös han blev när han märkte att jag inte ens hade påbörjat maten. "Hur ska det här gå, du har ju inte läget under kontroll?" Åjo, under kontroll var det nog. Tompa beordrades att sätta på sig någon av sina surfiga t-shirts. Och så kom taxin. Jag kunde inte låta bli att småfnittra belåtet. Extra stolt blir jag när våra vänner är med på mina hyss. Så vi fyra hoppar in i en taxi där chauffören är helt med på noterna. "Vilken terminal på Arlanda var det ni skulle till?" 

Okej, Tompa slapp Arlanda för denna gång. Istället hamnade han på Surfers på Regeringsgatan. Har du inte varit där? Gå dit. Så. Jädra. Gott.

Ibland blir de enkla kvällarna de bästa. Man behöver inte vända ut och in på sig själv för att göra något fantastiskt härligt och bra. Allt som behövs är vänner som ställer upp på lite lurendrejeri. Jag är lite extra stolt över mig själv, det kan vara enda tillfället som jag har lyckats med mina hyss utan att bli påkommen. Annars är han en jävel på att lyckas lista ut saker och ting i förväg, min man.

Kim Idag njuter jag av måndag med min måndagsvovve, Kim the Beagle. Det är inte särskilt lätt att jobba med en hund i knät, men det är helt okej för min del. Nu struntar vi i allt som har med jobb att göra, det kan vänta tills ikväll. Den här byrackan vill leka i Drottningholmsparken. Så klart han ska få göra det. De här fina bruna ögonen får alltid sin vilja igenom hos extramatte :)

Kim the beagle

Trevlig måndag önskar jag och Kim the Beagle.

Ps. Glöm inte att planera in lite hyss för mor på söndag!