Tre månader av lyckorus på Agrikultur

Nittio dagar har sprungit förbi snabbt som blixten. Att vi skulle känna oss varma i kläderna efter såhär kort tid kunde nog ingen ana. Åtminstone inte vi. Jag känner mig lyckligt lottad som får äran att arbeta med det jag brinner för på en mänsklig nivå. En nivå som gör att livet hinner ifatt. Och jag är så tacksam för de människor jag spenderar dagarna tillsammans med: Kock-Lina, Fille, Joel, Dessie och så han som ser till att jag lever livet till fullo, min stöttepelare och sommelierkollega Jon. Agrikultur kan vara den roligaste arbetsplats jag har haft. Även om mina år i Verbier är svåra att mäta sig med. Vad som gör det extra roligt att gå till jobbet är alla nöjda gäster. Det finns en kommentar som klår alla andra när det kommer till ris och ros:

Det här stället vill jag uppleva igen och återigen.

För det måste väl ändå vara målet som restauratör, att få gästerna att vilja komma tillbaka? Inget betyg eller någon recension kan slå återkommande själar. Och när det är folk från området, våra grannar, som kommer flera gånger måste man ändå le lite extra. Det är kul på riktigt.

Men bra betyg och fina recensioner ger självklart energi. Så jag måste bara dela med mig av flera fantastiska skriverier om oss sedan öppningen för tre månader sedan:

Eater - The 10 Hottest Restaurants in Stockholm Right Now, March 2016

SvD - 5 av 6 i Krogguiden: Smakmagi på lyxig minikrog

Metros Jonas Cramby - Förbannat gott, här vill man äta ofta

23 av 25 i DI Weekend - Elegans med en stor skopa kärlek

4 av 5 i DN - Opretentiös pärla med hög ambition

Taffel.se Lisa Förare Winbladh

Vår vän Olive Hummer besökte oss också.

Vill du läsa mer om min arbetsplats Agrikultur finns här en artikel från tidningen Gourmet som skrev om oss inför öppningen. I senaste numret av White Paper skrev min bloggkollega Jon Hansson en riktigt bra artikel om arbetsmiljön på krogen och hade bland annat en pratstund med mig. Helt klart värt att läsa.

Jag kan inte upprepa det för många gånger: återkommande gäster är det absolut bästa betyget en restaurang kan få. Att ha stamgäster efter tre månader är balsam för själen. Och det skålar vi får. Trevlig helg!