Vitaminbomb till frukost

Jag är, helt ärligt, värdelös på att äta frukost. Har nog aldrig riktigt ätit frukost om jag tänker på det. Förutom de gånger jag motvilligt blivit itvingad något på väg till skolan. Oftast en smörgås i handen. Min man gör, när jag har tur, våfflor till mig och lägger i kaffefilter som take-away när jag är i farten. I perioder kan jag vara duktig på att göra smoothies. Jag älskar smoothies för att de är lätt att ha med sig i en flaska på språng. Och så kan man slänga ner lite av vad som finns hemma i blendern. Frysta bär är något som alltid bör finnas hemma i frysen. Det bästa är såklart att plocka en massa själv under säsong och frysa in. Men osockrade från affären går också bra.

Den här morgonen kände jag för en riktigt vitaminbomb till frukost och min smoothie såg ut såhär:

Smoothie

Dagens vitaminfyllda ingredienser:

1 dl blandade frysta bär (gojibär, havtorn, blåbär, björnbär, tranbär, röda vinbär) 4 st färskpressade blodapelsiner 3 st passionfrukter 1 msk chiafrön 

Mixa allt i blendern. Servera i ditt favoritglas.

Vi får se hur många veckor det dröjer tills jag är lika duktig igen på morgonen. Föredrar ju att sova så länge det går, nattuggla som jag är...