Filip Fastén får White Guide Rising Star

Jag är halvt i chocktillstånd. Gick in på Instagram för en stund sedan och först i flödet såg jag en bild på Filip Fastén, delägare utav Agrikultur samt min arbetsgivare. Jag var tvungen att ta en skärmdump och skicka ut i vår sms-grupp. Direkt ringer kock-Lina. Ni vet, hon som tilldelades priset förra året. Då såg det ut såhär. Lina, som förra veckan fick utmärkelsen Karin Franssons Mentorspris. White Guide Rising Star tilldelas i år Filip Fastén, Årets Kock 2014 med motiveringen:

För att i liten blygsam skala testa ut stora viktiga ambitioner, både vad gäller hållbar gastronomi och hållbar personalpolitik, som resulterar i ett härligt organiserat kaos.

Idag är jag extra stolt och tacksam över att få ägna mina dagar på världens bästa arbetsplats. Att vi är nominerade till Årets Stjärnskott utav White Guide är också en otroligt stor ära efter att ha haft öppet i 6 veckor. Vilken rivstart, vilket gäng!

Nu bara måste jag dela med mig utav vad som kan serveras på Agrikultur:

Agrikultur

Skrei, rökta blåmusslor, ölsabayonne & vallmofrön.

Fasiken vad stolt jag är. Jag är faktiskt lite tårögd. 2016 är redan ett magiskt år.

GRATTIS FILIP!!!

Kock-Lina, lär honom allt du kan nu! Jag vill även passa på att skapa en egen utmärkelse: Livets pris vill jag tilldela min sommelierkollega Jon Bergqvist med motiveringen: för att du modigt tagit dig an utmaningen att jobba med oss drivna, konstnärliga osnutna småglin med bravur efter att ha jobbat i Frantzéns lokaler sedan Mistrals tid. För att du alltid stöttar oss, pushar oss, tar oss till högre höjder. För att du tror på mig, för att du låter mig använda mina vingar och testa hur högt jag kan flyga. Härmed tilldelar jag dig Livets pris Jon Bergqvist. Tack för att du är just Du.