Vardagstips

Det finns dagar man inte orkar bry sig om vad man stoppar i sig till middag. De där stressiga dagarna när man egentligen bara vill gå och lägga sig efter en lång arbetsdag. Vad jag har lärt mig är att lyxa till det på ett enkelt sätt just dessa dagar. Det är då det behövs som mest. Gör en lättlagad middag. Krångla inte till det. Jag älskar dumplings. Det är meckigt att göra själv men finns riktigt goda att köpa färdiga i mataffären som man kan ånga eller steka själv. Beijing 8 har flertalet restauranger men säljer även sina dumplings i 10-pack på bland annat ICA och Coop. Saltade edamamebönör är ett givet tillbehör. Likaså champagne om du vill lyxa till det ordentligt. Här hemma köper vi på oss halvflaskor champagne för att kunna dela på en flaska när vi som bäst behöver det utan att behöva dricka en hel. Ibland är lite mer än ett glas det enda man behöver för att få känna sig lite extra härlig. Halvflaskor är perfekta. De tar inte en massa plats i kylen vilket ger det möjlighet att ha stora mängder, man kan dricka en ensam utan att känna att man häller i sig alldeles för mycket på egen hand, man behöver inte oroa sig över att ha öppnat en hel flaska utan att tömma den. Halvflaskor är perfekta. Jag önskar dock att det fanns fler sorter som såldes i ordinarie sortiment. Halvflaskor är nämligen ett utmärkt sätt att testa många olika producenter. Bubbel i glaset piffar upp vilken middag som helst och gör sig nog ändå allra bäst en trist grå vardagskväll när man behöver lite extra kärlek.

Mitt absolut viktigaste vardagstips på länge är att dricka bubbel en tråkig vardag. Då blir vilken dag som helst lite ljusare. Och, våga drick bubbel genom hela middagen till fest.

Mailly

Mailly är ett champagnehus jag har besökt och köpt med mig på plats. Men just denna flaska är inhandlad från Franska vinlistan. Jag passade på att beställa hem 6 stycken halvflaskor för tillfällen då suget efter bubbel behöver stillas.

Just idag lever jag kanske inte riktigt som jag lär ut. Ingen enkelt tisdagsmiddag för mig ikväll. Äntligen är jag på väg till Fäviken för att få uppleva deras atmosfär, Magnus Nilssons mat och vinerna som Jonas Sandberg valt ut. Att få hänga uppe i Norrland även om det bara är för ett dygn kommer göra min själ fantastiskt gott. Det här har jag sett fram emot oerhört länge. Det här är vad jag kallar äkta vardagslyx!