På återseende Moët & Chandon

För två år sedan stod jag på scenen för första gången i Moët & Chandon Sommelier Challenge 2013. I uttagningen var det cirka 15 deltagare som fick genomföra en blindprovning samt teoriprov skriftligt. Sedan var det servering utav vitt vin samt blindprovning utav öl och cider muntligt. Oväntat knep jag en utav finalplatserna tillsammans med mina dåvarande kollegor från Leijontornet: John Sterner och Hans Weinefalk. Efter en tuff final stod John klar som välförtjänt vinnare men jag var väldigt nöjd med min delade andraplats tillsammans med Hasse. Daniella

År 2014 var det dags igen. Denna gång såg tävlingen väldigt annorlunda ut. Vi var bara 4 tävlande och första omgången filmades vi när vi utförde muntlig blindprovning och muntligt teoretiskt prov. Sista dagen var det scendags på Restaurang AG. Detta år var det Johan Nilsson som kunde se sig som en värdig segrare.

[embed]https://youtu.be/TVUsG612cRo[/embed]

Idag var det en riktigt tidig morgon. Det är äntligen dags för vår resa ner till Champagne för att besöka Moët & Chandon tillsammans som vi alla finalister från både 2013 och 2014 fick. Det är en tidig flight till Paris där vi plockas upp för transfer till Epernay med ett fullspäckat schema hos Moët. Det känns väldigt roligt att få göra mitt andra besök hos jätteproducenten i Champagne. Hoppas på spännande provningar under dagen!

Läs mer om Johan "Patjanga" Nilsson här.

En annan som får hänga med på resan är såklart Årets Lily 2015 fröken Sofia Castensson som även hon deltog i Moët & Chandon Sommelier Challenge förra året.

Bilder från Sommeliergillet.