Det där viktiga i livet

Min man Thomas, eller Tompa som han vill kallas, han klagar ibland högt om att jag aldrig skriver om honom. Jag skriver om hundar, hästar, skidor och så dryck då såklart. Men aldrig om honom uppenbarligen. Vilket jag visst har gjort på sätt och vis. Men kanske inte så som han vill. Så låt mig presentera min man Thomas, en man i sina bästa år. Efter 30 går det bara utför har jag fått höra så bäst att passa på att njuta så länge han är ung och fräsch. Han har funnits i mitt liv i 10 år. Idag har vi varit gifta i hela tre månader och jag kunde inte ha en bättre person vid min sida. Han kräver visserligen lika mycket uppmärksamhet som en liten hundvalp men så är han också bra på ungefär allt. Han är en sådan där typ som man hatar. Ni vet, en person som blir bäst på allt den gör efter första försöket. Han var en talang på thai-boxning, bemästrar en surfbräda galant, åker (nästan) lika bra skidor som jag gör trots att han började åka ordentligt igen typ för två år sedan, vinner varenda diskussion även om han har fel bara för att han tror så starkt på sina argument att alla andra måste tro att han har rätt också. Jag lovar dig, om han skulle börja rida nu så skulle han nog vara i min klass när det kommer till hästar inom ett år också. Det finns nog egentligen bara ett område där jag får känna mig lite starkare. Just det, dryckens värld. Och enda anledningen till det är troligtvis för att Tompas luktsinne inte står riktigt rätt till. Annars skulle han troligtvis klå mig i blindprovning också. Med största sannolikhet vinna SM i sommelleri bara för att.

Hans svar när jag delade en artikel med honom förklarar vår relation ungefär lika bra som bilden på oss nedan med lilla hundvalpen:

"Du skulle inte klara en helg med bara mig och allt mitt pratande i vildmarken. Du skulle gräva ner mig i en myr..."

Vi är otroligt olika som personer Tompa och jag. Han kan prata hål i huvudet på mig ibland medan jag inte har några som helst problem att njuta utav tystnaden. Jag kan tycka att något så enkelt som att sitta tysta i bilen tillsammans kan vara bland det mysigaste som finns. Vetskapen att man finns för varandra, utan att behöva säga något. Det allra första han helst gör när han vaknar på morgonen är att sätta på stereon på hög volym. Jag föredrar lugnet. Musiken tvingas jag ha omkring mig på arbetsplatsen. Jo jag håller med, han är den roliga utav oss. Jag är tråktanten. Men ibland måste någon hålla försiktigt på bromsen för att det inte ska gå alldeles för snabbt utför. Varför vi funkar så bra ihop? Vi har tagit oss igenom det mesta under åren som ogifta vilket har gjort oss oerhört starka tillsammans. Jag skulle nog kunna säga att han idag är den enda personen i världen jag litar på till 110%. Tompa, du är det viktigaste i mitt liv och jag älskar dig till månen och tillbaka.

Tompa och Danni osten

När han ändå får lite uppmärksamhet så kan jag passa på att tipsa om Tompas favoritvin, förutom Champagne då givetvis. Sedan länge diggar han vinet The Chocolate Block från Sydafrika som finns i Systembolagets ordinarie sortiment med nr 2086 för 249 kr. Passar utmärkt till höstens mustiga grytor. Tompa gillar!

Ps. På alla bilder jag har utav honom så har han antingen solglasögon eller gör en ful grimas. Därför kan jag inte visa upp hans vackra sälögon...