Färsk ravioli med hösttryffel

Tryffel tillhör en utav de där råvarorna som man antingen älskar eller hatar. Jag tillhör de som älskar tryffel. På matmarknaden i Divonne köpte jag en färsk liten fransk hösttryffel för ynka 9,50 euro. Som hittat om du frågar mig. Några av de godaste matupplevelserna är också de enklaste. Smörslungad pasta med massor av tryffel kan vara bland det bästa jag vet. Enkelt men ändå så lyxigt. Min söndagsmiddag häromdagen blev en mix utav marknadsfynden. Jag köpte färsk ravioli fylld med svart tryffel och parmesan. Till de hittade jag vackra zucchiniblommor, en rosa vitlök och så tryffeln. Den lilla hösttryffeln som blev min söndagslyx.

Koka upp pastavatten med en nypa havssalt. Skiva vitlöken tunt och skölj zucchiniblommorna. Koka den färska raviolin i 3 minuter och skölj sedan i kallt vatten och låt rinna av. Skräm vitlöken snabbt i en het panna med en gnutta olivolja. Kasta i några zucchiniblommor och två rejäla matskedar smör tillsammans med vitlöken. Tillsätt raviolin med lite extra smör och rör runt ordentligt. 

Vid servering, utsmycka med några extra zucchiniblommor och riv över rejält med hösttryffel. Ju mer desto bättre. Bon appetit!

Ravioliknyten med tryffel

Vad som bör drickas till? Till denna fantastiska milda hösttryffel passar en lättsam Pinot Noir från Bourgogne. Eller en rödfruktig Dolcetto d'Alba från Piemonte i Italien. Vilken magi!