Matmarknad i franska byn Divonne

Om du råkar vara på besök i närområdet utav Genève en söndag så är det en varm rekommendation att bege sig över gränsen till den franska lilla byn Divonne-les-Bains. Divonne är först och främst känt som en liten rekreationsort med sina span vid foten utav Jurabergen. Men byn har också en exceptionell matmarknad på söndagar där du kan hitta fantastiska delikatesser i matväg. Vad sägs om vit Albatryffel eller nyfångad fisk? Fois gras, varma kastanjer eller vacker rosaaktig vitlök? Eller varför inte Karl-Johansvampar stora som huvuden? Självklart kan du hitta kvällens vin också. Det känns verkligen som en lyx att gå runt på en matmarknad och känna, klämma och dofta sig fram till nya smakkombinationer. Jag önskar att vi hade en liknande matmarknad i Stockholm. Det vore så mycket roligare om man fick köpa med sig vinet hem samtidigt också.

Market in Divonne

Market in Divonne Market in Divonne

Market in Divonne

Market in Divonne Market in Divonne

Market in Divonne

Vad man kan få för 30 euro? En portion färska ravioliknyten fyllda med svart tryffel och parmesan, ett halv kilo rostade kastanjer, ett paket zucchiniblommor, en liten hösttryffel, en rosa vitlök och 25 gram matchate. Ja, till priset utav en pytteliten tråkig tryffel i Sverige får man alltså allt detta. Du kan nästan gissa vad jag åt till middag. Om du inte lyckats lista ut det kommer en närmare beskrivning inom kort...

Har du varit på någon riktigt härlig matmarknad i Sverige, Europa eller övriga världen? Jag tar gärna emot tips om platser värda att besöka :) Tack på förhand!