Superwoman Tea

Dorotea Malmegård. Vilken jädra kvinna! Jag kan inte sluta imponeras utav denna superwoman. Hon fick barn för några veckor sedan men ändå var hon en utav initiativtagarna bakom God mat för en god sak som ägde rum i måndags där det samlades in 55 200:- oavkortat till UNHCR. Hon har ett gediget CV då hon efter sin konditorutbildning i London bland annat varit chefskonditor på Operakällaren och ansvarat för tårtan på Prinessan Madeleiens och Chris O'Neils bröllop. Förra våren, 2014, medverkade hon i Dessertmästarna och tog hem andraplatsen. Hon odlar grönsaker och bär till mat och bakverk så mycket hon bara kan och gör de godaste tårtor jag smakat. Nu driver hon restaurang hemma i sitt eget vardagsrum tillsammans med sin sambo Victor. Hos DoMa kan du äta brunch eller middag, 10-14 personer, som i ditt eget hem men du slipper disken efteråt. Självklart var det Tea som gjorde vår bröllopstårta i somras. Jag hade ingen aning om hur skapelsen skulle se ut då jag ville ge henne fria händer, det är ju då proffsen skapar som bäst. Frihet under ansvar. Det enda riktlinjerna hon fick var att jag önskade smakerna blåbär, vanilj och choklad. Om den var lyckad? Den åts även till frukost morgonen efter... Wedding cake

Cake

Igår postade hon en text på Facebook som jag bara är tvungen att sprida vidare för jag blev så upprörd när jag läste det:

När folk tror man ska göra tårtor åt dem i utbyte för "plats i sociala medier" så vill jag kasta saker på dem. Nej jag kommer förmodligen inte ta mina ingredienser som jag har köpt för mina pengar och jobba lite gratis på det. Vad är det för jävla låtsasvärld vi lever i. Newsflash bloggers, det är människor med yrkesstolthet bakom alla era gratisprylar hur sjukt det än verkar. Det här för mig är pinsamt. Riktigt jävla pinsamt.

Jag kan inte annat än hålla med henne. Det här med att synas i sociala medier (läs Instagram) har spårat ur till viss del. Skulle du utföra dina tjänster gratis för att få synas i någon känd bloggares Instagram? Jag är så glad att det finns människor som Tea, med värdighet och yrkesstolthet, som vågar säga ifrån. Så jag bjussar på några fler bilder som jag snott från Teas Insta-konto. Vill du också inspireras? Följ henne på @dmalmegard så får du se mängder av snygga tårtor och kan även få tips på hur du lyckas med dina egna om du frågar henne snällt. Tea, you rock!

Devil cake

Ps. Jag betalade givetvis för bröllopstårtan!