Kräftöl?

Dags att färska upp ölminnet. Jag är ingen stor öldrickare. Ingen stor drickare överhuvudtaget men det ingår ju i mitt jobb att testa. Jag har även hört ryktas om att det är en hel del kräftskivor i helgen. Så lite öl borde passa in i temat just nu. Jag var förbi Brill & CO' kontor igår för att försöka hitta två sorters öl till Frantzén. Man vill ha något intressant men som ändå passar in på en tvåstjärnig krog. Inte för hipster med andra ord. Det finns ju en hel del små bryggerier just nu som är fantastiskt bra, men det måste hålla bra kvalité och vara representativt. Jag diggar Omnipollo och Mikkeller skarpt. De brygger ju vissa av sina ölsorter i samma bryggeri i Belgien (De Proefbrouwerij) så det är ingen slump att det är just dessa två som fallit mig i smaken. För att få en rättvis bild så tog jag med mig lite provflaskor från Brill & CO för att mina kollegor skulle kunna hjälpa till med sina åsikter. Jag satte under kvällen efter service upp en blindprovning med 9 olika sorters öl. Blint just för att de inte skulle kunna välja sina favoritmärken eller ha några slags förutfattade meningar. Vi skulle bara tänka kvalité samt vad som passar in bäst hos oss. Vinnarna blev dessa två nedan:

Omnipollo Perikles som är deras pilsner skapad till en början för Omnipollos bar som ligger på Hökens gata så att de kunde servera något mer lättdrucket för de som bara vill ha en "vanlig" starköl. Mikkeller Peter, Pale and Mary är en glutenfri APA (american pale ale). Den har en toner utav humle, viss beska samt en liten sötma som tittar fram. Smak utav lime och lite jäst. Supergod öl även för någon sämre öldrickare som jag.

Mikkellers glutenfria hittar du på bolaget för ynka 24,90 riksdaler. Perfekt till kräftskivan i helgen!

Omnipollo Mikkelleryellow belly

Ni har väl inte missat att det släpps en hel del små partier på Systembolaget i morgon? Bland annat släpper Omnipollo sin nya imperial stout Yellow Belly. Tycka vad man vill om paketeringen, men smakar gott gör den, som det mesta de brygger! På deras hemsida skriver de såhär om denna öl: Yellow Belly — a person who is without courage, fortitude, or nerve; a coward. To us, one of the most cowardly deeds is to act anonymously, hiding behind a group. A signifying trait of institutionalised racism. This beer is brewed to celebrate all things new, open minded and progressive. A peanut butter biscuit stout with no biscuits, butter or nuts. Taste, enjoy, and don’t be prejudiced. Yellow Belly kostar 69 kr och finns under en begränsad tid.

På med hattarna i helgen och skåla ordentligt på kräftskivan. Oavsett om du gör det med öl, snaps, flädersaft eller skumpa!