Juli är här

Första juli. För oss sommelierer betyder det endast en sak: inventering. Nattmänniska som jag är startade jag inventeringen redan igår kväll efter service var avslutad och blev precis klar. Det är en härlig känsla att pilla bland flaskorna men man blir lite smått trött i ögonen utav alla siffror. Väldigt skönt att få koll på lagret innan semestern. En och en halv vecka kvar innan vi stänger för en månads välförtjänt ledighet. Jag känner i hela kroppen att det behövs. I fredags uppdaterade jag vårt alkoholfria dryckespaket med lite somriga smaker. Barley water, gurka med matchate, äpple tillsammans med jasmin och bovete, körsbär i kombination med majs. Och så mitt triumfkort som känns kul att visa upp för internationella gäster: fläder- och rossaft. I torsdags natt (ja, nattuggla var det ja...) gav jag mig ut och plockade fläderblommor och rosblad för att sedan dra igång saften. Saften blandas med bubbelvatten så blir det nästa som Moscato d'Asti till desserten. Fantastiskt gott!

I söndags kidnappades jag utav mina vänner som hade ordnat möhippa för mig. Jag kan bara säga, jag har världens finaste tjejer i mitt liv. Så mycket kärlek! När man som jag jobbar väldigt mycket är det lätt att känna sig ensam, när man aldrig kan vara med på fester, middagar, födelsedagar och liknande. Att nästan aldrig kunna vara ledig helg. Eller att heller aldrig våga be om ledigt.  Men jag fick verkligen motbevisat att ensam är det sista jag är. Och på söndag smäller det. Jag blir fru Egenäs. I mitt nästa liv ska jag nog bli bröllopsfixare. På 4 månader har jag (med lite hjälp utav den blivande maken) lyckas styra upp vad som vi hoppas ska bli vårt livs fest. Nu på söndag avgörs det om jag lyckats. Jösses, jag börjar bli nervös. Nedräkningen har börjat på riktigt...

Hippa