Midsommardags

Det finns få saker som är så mycket sommar som just Midsommar. För mig har midsommar under uppväxten alltid varit en helg på landet uppe i Harrsele. En liten släktby mitt ute i skogen utanför Vännäs, Västerbotten. I mitt vuxna liv har det bara varit en midsommar som firats här. Ändå klappar mitt hjärta lite extra och jag längtar varje år upp. Jobb och annat står i vägen för att ta mig upp, men mina tankar är ändå hos er denna helg, år efter år. På fredag kommer jag att spendera dagen med nära vänner på en brygga ute på Ekerö för lunch och därefter en härlig grillmiddag i min styvfars hus. Vi är ett gäng sommelierer som samlas så det blir ingen brist på god dryck. Men ännu viktigare än god dryck är härligt sällskap. Midsommar är vänner och familj.

Tvivlar man på vad man ska ha i glaset så gillar jag skarpt öl på midsommar. Öl och nubbe till sillen är ju givet. Just nu diggar jag Omnipollos Nebuchadnezzar. En humlig ale med toner utav grapefrukt och sirap. Hallands Fläder kan man inte vara utan när det kommer till snaps. Men det är ju sen gammalt. Viktigt är dock att inte glömma bort de som av olika anledningar inte vill dricka alkohol. Fentimans har jag slagit ett slag för tidigare och deras Wild English Elderflower är ju fantastisk en helg som denna. Finns i NK Saluhall om den är svår att hitta på andra platser.