Lemon twist

Nej, jag dricker inte kaffe. Jag är en sån där hemsk tedrickare. En tedrickare som ifrågasätts fler gånger i veckan varför jag inte dricker kaffe. "Du växer också upp en dag, det kommer med åldern. Precis som vin!" Nej, det kommer inte med åldern. Vin lärde jag mig för längesedan. Jag måste inte lära mig att dricka kaffe. Jag är en fri människa. Det har mamma lärt mig. Varför jag inte dricker kaffe? - Vad spelar det för roll? Jag tycker om te! Så. Tack, då var det avklarat.

Hösten och vintern är helt klart bästa perioden för tedrickande. Finns det något mysigare än att krypa ihop framför brasan med en varm kopp te?

Te är dock så mycket mer än Earl Grey från Twinings. Tepåsar är inte riktigt något jag föredrar. Jag vill ha riktigt te. Några butiker som verkligen har koll på riktigt te är Chaikana på Svartmangatan vid Tyska kyrkan i Gamla stan och In the mood for tea på Norrtullsgatan vid Odenplan. Chaikana är en indisk tesalong som drivs utav min tidigare lärare från Restaurangakademien, Ashok Kapoor, där det även säljs mängder utav te. In the mood for tea är en liten välsorterad butik som specialiserar sig på ekologiska teer från bästa platserna i världen och drivs utav det härliga paret Jonas Almberg och Sofia Roger. Det är även här vi köper vårt te till Frantzén.

När jag senast var inne för att köpa te till jobbet fick jag syn på ett grönt te som heter Sencha Lemon Twist. Detta var något jag kände mig tvungen att testa. Sagt och gjort. Nu är det vad jag druckit varje dag senaste veckan. Sencha Lemon Twist är ett ångat grönt te från Kina som är smaksatt med kallpressad citronolja från Kalabrien i Italien. Det ger teet en mjuk och frisk smak. Teet bryggs vid 75 grader, brygger man med varmare vatten blir smaken bitter.

För dig som är lika intresserad utav te som jag är så rekommenderar jag verkligen ett besök hos någon utav dessa butiker. De kommer garanterat hjälpa dig att hitta nya smaker!

Bor du inte i Stockholm? In the mood for tea har en butik på nätet där du kan köpa hem Sencha Lemon Twist eller något annat kul. inthemoodfortea.se

Trevlig testund!