Bakom kulisserna

Nämen hej på dig! Vill du hänga med en dag bakom kulisserna på Frantzén? Följ med mig en arbetsdag så får du se vad som händer...

Vi börjar med att jag anländer med stil och parkerar Vespan.

11.27 - Kommer in tidigare idag då jag ska ha möte på Fabrique runt hörnet och intervjuas utav tidningen Hotellrevyn.  13.00 - Tillbaka på jobbet och går raka vägen bak till vinkylarna för att se vad som behövs beställas. 13.15 - Kockarna har varit här ett par timmar redan. Här förbereder Lars lite macaronger. 13.20 - Jag snor diskmaskinen utav kockarna och börjar diska alla våra vinglas.

13.58 - Fred putsar vinglas för fullt. 14.30 - Smiter in på kontoret för att lägga in nyinkomna vinet i datorn. Får en glimt utav solen på väg tillbaka till restaurangen. Tyska brinken är fin den! 14.55 - Går in i Studion och kollar läget. Här har vi fina planeringstavlan med inspiration. "Bilder från förr" inne i Studion.

Passar på att se hur Lina mår under min snabbvisit på andra sidan gatan. Allt lugnt här! 15.28 - Strax personalmat, men först putsar jag detaljerna inne på gästtoaletten. Vårt fina handfat har Calle Forsberg tillverkat. 16.05 - Chefen hann tydligen inte äta. Fred köper fika! 18.00 - Möte och genomgång utav dagens bokningar. 18.05 - Sista finslip i matsalen och borden är redo för gäster.

18.08 - Tar en teambild på Front of House. Fred, Hanna, jag och Fredrik. Vilken laguppställning! 18.10 - Vår Robert (aka coverboy) som är medlem i juniorkocklandslaget är redo för service. 18.12 - Baren är redo för gäster. 18.15 - Roland står på sin plats klar att ta emot första gästerna. Roland, Lilla nygatans mest fotograferade person. Nu öppnar vi, inga bilder från service. Vill ni se hur det går till då får ni besöka restaurangen... 23.30 - Hanna stänger av musiken. 

23.46 - Jag släcker och låser. En ovanligt tidig kväll. Hem och sova så kör vi likadant i morgon. Tack för idag!