After beach 2014

Som sidoprojekt denna höst (inte för att jag har särskilt mycket tid över...) så försöker jag komma i form med hjälp av en riktigt bra PT. Han heter Martin Löwgren och håller till på Idrottsskadecenter i Stockholm. Han har varje år två projekt där han hjälper ett visst antal personer att få harmoni i livet och komma i sitt livs form. Axon beach  samt Axon after beach. Jag ansökte i år till After beach 2014, mest för att jag absolut inte trodde att jag skulle bli antagen. I somras vägde jag mer än jag någonsin har gjort. Första långa ledigheten gjorde att jag lade på mig några extra kilon och kom upp till 63 kg, vilket är mycket för någon som endast är 154cm kort. De där extrakilona gjorde mig plufsig och gav mig oerhört dåligt självförtroende. Jag har alltid varit aktiv. Haft egen häst, varit gymnast och cyklat mycket. Men efter studenten stack jag till Verbier och gjorde vintersäsong. Trots skidåkning lade man på sig några kilon och jag pluffsade till mig under säsongerna. Detta har varit svårt att bli av med för mig även fast jag har ett aktivt jobb där jag aldrig sitter still. Med kvällsjobb har träningsrutiner varit svåra att få till även fast jag tycker det är roligt och verkligen vill. Sängen är oftast väldigt skön på förmiddagen och jag sover dåligt på nätterna.

Så när jag ansökte till projektet i juli vägde jag 63 kg. I våras vägde jag runt 58-59 och det är nog där jag legat senaste 4 åren sedan jag kom hem från Verbier. Dåligt självförtroende men en stark vilja att förbättra den var nog en del till att Martin antog mig till projektet.

Vi träffades första gången 25 augusti för inmätning och kolla upp min fettprocent.  Jag startade alltså projektet på 29% fett och 59,5 kg. Ett midjemått på 83 samt rakt över naveln 91.

Idag var jag på delmätning. Och vilket resultat det blev! Fettprocenten har gått ner till 21% på 8 veckor och jag väger just idag 55,3 kg. Midjemåttet ligger på  68 cm samt måttet rakt över naveln har minskat hela 16cm ner till 75cm.

Jag känner såklart på alla kläder att de sitter väldigt annorlunda och mina favoritjeans kommer jag inte bara i utan de behövs även skärp för att de ska sitta kvar.

Jag har redan nått min målvikt som jag satte upp tillsammans med Martin så redan är jag otroligt stolt över mig själv. Nu kan vi börja jobba på att forma kroppen så att jag kommer i mitt livs form.

Det viktigaste hittills har varit att följa ett kostschema. Vilket inte varit några konstigheter alls då jag fick ett kanonbra schema för mig att följa. Periodisk fasta. Frukost har jag sluppit och jag ska äta ett rejält mål på eftermiddagen samt ett mellis. Idag fick jag även info om att ost och chark är perfekt kost för mig så ännu gladare är jag!

Nu är det bara att fokusera och kämpa vidare, med allt vad livet har att ge.

Tack Martin för all pepp!