Då börjar vi!

Välkommen kära du, roligt att du hittade hit! Efter att ha haft ett uppehåll från bloggandets värld sisådär i sju års tid så kände jag att det kliar lite i fingrarna. Du förstår, under gymnasiet innan Facebook och Twitter hade invaderat Sverige så fanns det en sida som hette Glife. (Innan Blondinbellas tid.) Då minsann, då hade jag den mest lästa bloggen och skrev riktigt flitigt och underhållande. Nu är det inte tänkt att detta ska vara underhållning. I och med att jag arbetar med drycker dagligen blir det naturligt att skriva om dryckens värld. Jag springer runt på provningar titt som tätt och kommer att skriva om det jag anser är intressant. Jag kommer även att skriva lite dryckestips inför helgen, mat och dryck i kombination, lite allmänna tips.

Men detta är ju en helt oberoende sida, Min sida. Så visst kommer jag att bli lite djup och personlig ibland. Det ökar ju spänningen och gör att ni förhoppningsvis vill titta in igen.

Så vem är jag? Daniella Lundh är namnet och är stockholmare in i hjärtat. 26 årig sommelier som nyligen fick jobb på en av världens bästa restauranger, nämligen Frantzén ** i Gamla Stan. Har tidigare ägnat tiden på Djuret 200 meter längre upp på samma gata och anser fortfarande att Daniel Crespi är en av Sveriges bästa krögare.

Jag läste till sommelier vid Restaurangakademien 12/13, kommit på en andra plats i Moët & Chandon Sommelier Challenge 2013 samt en tredje plats i Lily Bollinger Award 2014. Åsa W Karlsson är den person som pushat mig mest till att utvecklas och hon är helt klart min största förebild inom yrket. All credd till dig Åsa och stort tack för att du finns för oss nya tjejer inom branschen.

Jag tycker att skidåkning är balsam för själen och har bott i Verbier, Schweiz, tre vintersäsonger. En plats jag fortfarande kallar för mitt hem och mår fantastiskt lika bra varje gång jag besöker platsen. Surfing är en hyffsat ny hobby som jag fortfarande är riktigt kass på. Men värme är också skönt och jag har lite för mycket spring i benen för att bara ligga på en strand. Införskaffade i somras en egen SUP (stand up paddle board) så under somrarna kan ni se mig paddla runt Kungsholmen.

Jag är just nu med i Afterbeach 2014 med PT'n Martin Löwgren alias Axon. Startade i början av september och kommer att ligga i hårdträning ända fram till jul. Så jag är ledsen, men lite träning kommer det minsann också att bli. När jag är extra stolt över mina resultat. Hitills har jag gått ner 6 kg sedan början av augusti. Nu ska det byggas muskler...

Nej, nu måste jag hoppa upp på Vespan och gasa in till jobbet! (Tog nyligen MC-kort och är otroligt stolt över detta!)

Vi ses i vimlet /Danni

Ps. Vill du veta vilken dryck som passar bäst till din middag i helgen? Tveka inte att kontakta mig via kontaktformuläret.