Hej Vinos!

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja. När jag blev tillfrågad om att få vara med som en del av Vinos var jag tvungen att nypa mig i armen. WOW! Ska jag få skriva tillsammans med vin-Sveriges coolaste katter? Alf och Petter liksom. Jag tänkte att "nu måste jag anpassa mitt sätt att skriva så att det blir lika häftigt som Petters texter". Ey yo, vinden har vänt för det är min tid nu. Alla tjejer skaka rumpan, korka skumpan. Jag tillhör ändå generationen som växte upp med Petters superdängor och har dansat med händerna i luften på mellanstadiediscot till Så klart och Vinden har vänt. Lyssnar i skrivande stund på en av Petters senaste singlar Se på mig nu och inser snabbt att både Petters texter och jag själv har mognat sedan mellanstadiet. (Jag älskar för övrigt denna låt!)  

Så vem är jag?

 

Hej, jag heter Daniella. Jag är en skidåkande hästtjej med MC-kort, nybörjare inom bikramyoga, älskar berg, utbildar just nu en 4-årig häst som heter Surre samt arbetar som sommelier till vardags på en Stockholmskrog. Jag är gift med världens bästa man och har ett halvår kvar till trettio. Fick jag välja en enda dryck för resten av mitt liv skulle det vara Champagne. Eller mjölk. Mjölk ger starka ben har jag hört. 

 

Förutom att vara sommelier på Agrikultur så driver jag egna företaget Wine & Culture där jag håller vinprovningar samt frilansar som skribent. Du kan också se mig i rutan ibland i SVT Go'kväll då jag visar upp alkoholfria alternativ. Tidigare har jag spenderat mina dagar på bland annat Frantzén och Djuret men har också gjort tre vintersäsonger i paradiset Verbier som fortfarande är mitt paradis på jorden.

 

Jag är hursomhelst fett med stolt över att få vara Vinos nya bloggare och ska göra allt jag kan för att leta reda på alla så kallade boxvinsdödare och visa hur vardagen kan se ut för en sommelier. En del av mitt mål med skrivandet är att öka kunskapen hos gemene man och få folk att dricka mindre men bättre. Kvalitét framför kvantitet. För det är ju så mycket trevligare att dricka en eller två bra flaskor vin än en dålig box.

 

Äsch, nu åker vi. 

 

Min blogg har tidigare bott hos Köket.se och Allt om Vin. Vill du läsa ikapp dig på vad jag skrivit så hittar du allt här ---> daniellalundh.com 

 

Foto: Victoria Stillwell