Guidad tur hos vinmakare Philippe Bovet

Det är så roligt när man bläddrar igenom sina bilder för då inser man hur mycket det finns att skriva om. Som exempelvis mitt besök hos vinmakaren Philippe Bovet i Schweiz. Även om det är två år sedan besöket så måste jag ju ändå lägga upp bilderna och visa hur det kan se ut hos en småskalig vinmakare.  

Jag besökte Philippe i samma veva som skörden togs om hand och jag fick vara med när de första druvorna pressades. Nedan är det Merlot som precis har pressats. På innegården stod tankarna uppradade förberedda och rengjorda inför att druvmusten skulle fylla upp dem.

 

I Philippes vineri hittas både ståltankar, ekfat samt äggformade tankar där vinerna lagras innan det är dags för buteljering. Det krävs många fat då man producerar ett gäng olika sorters vin. Om jag inte missminner mig så görs 32 olika sorters viner. Allt från knastertorrt mousserande till röda blends. Men jag är ju lite extra svag för söta viner så min absoluta favorit som jag fick testa (och även köpte med mig några flaskor av) är hans söta vin Divin. En söt Pinot Noir. Fy tusan vad gott det var!