Foie gras till lunch och middag

Vi har varit lyxigt bortskämda med lunch och middag hemma vid poolen nästan varje dag här på vår semester i Schweiz. Med utsikt över Genevésjön och Mont Blanc känns det nästintill oslagbart.  

Häromdagen tog vi modet till oss och promenerade 10 minuter ner till den lokala lilla restaurangen i byn. Tompa har varit nyfiken och tjatat länge om att få gå dit. Så det var dags att vidga vyerna lite utanför poolen.

 

Sallad, det låte inte direkt som det roligaste som finns. Ändå finns det få saker som känns så fräscha att äta varma sommardagar. Nu menar jag såklart inte sallatsbladen, utan en sallad. En riktigt härligt matig sallad.

 

Vi beställde in varsin sallad, Tompa och jag, nere på den lokala lilla krogen. En lunchsallad. Schweizarna är duktiga på att göra goda matiga sallader. Vi valde en sallad med foie gras. Jag vet att det är en produkt som man borde undvika, men det är ju så nedrans gott. Fungerar både till förrätt, varmrätt och dessert.

 

Förrätt: Ät som det är tillsammans med champagne i glaset. Varmrätt: Tournedos Rossini, och så lite tryffel på det. Mmmm vad gott. Det vattnas i munnen bara jag tänker på det. En mogen Barolo i glaset till det, eller en silkig Bourgogne. Så ja. Sitter som en smäck.  Dessert: Som det är men nu med Sauternes i glaset. Vips så blev det dessert! Enkelt va?

 

Jag måste erkänna att salladen vi åt till lunch, med foie gras, var nog den godaste sallad jag någonsin har ätit. Sagolikt gott!

 

Samma kväll, efter vår lunchsallad, åt vi foie gras till middag efter vårt producentbesök i Sion. Men då var det minsann ingen nyttig sallad till. Foie gras och bröd, det mättar, jag lovar.