En ny upplevelse av grönt te på Yasuragi

Vi har gjort ett debutbesök på Yasuragi. En plats jag velat åka till flertalet gånger men det här med att lägga pengar på sig själv är inte alltid högst upp på prioritetslistan. Ett gäng smarta vänner gav oss ett presentkort i bröllopspresent. Det tackar vi ödmjukast för. Vilken magisk gåva. Idén att åka dit en kall februarisöndag var nog ett genialiskt drag av mig. Jag bokade in oss i ett Superior-rum och överraskade Tompa med att få gå på fish spa. Det här med fish spa har vi testat på Bali och jag som är rädd för fiskar avstod glatt denna gång. Och tur var väl det för fiskarna på Yasuragi var av storleken betydligt större än i Indonesien... Visst är vi förresten snygga i våra samuraidräkter som fått följa med hem?

Tompa samurai Daniella samurai

Jag träffade på min vän ponnymamman som också besökte Yasuragi med sina vänninor. De tipsade om klangresa vilket vi var tvungna att testa. Samurai-Tompa somnade snabbt och var svårväckt. Det här med klangresa borde man göra oftare.

Tillbaka i rummet före middagen överraskades vi med frukt och bubbel. Jag vet inte om alla får detta eller om mina vänner kan ha haft något med detta att göra...? Glada blev vi iallafall!

Yasuragi

Det blev middag i restaurang Teppanyaki som vi blivit rekommenderade. Terppanyaki är ju fantastiskt gott och ett roligt koncept att ha kocken framför dig med sin stora spishäll. Middagens stora överraskning blev nog ändå dessertdrycken. Visst har jag hyfsad koll på sake sedan tidigare och har testat igenom mycket med Sveriges egen sakemästare Åke från Akebono. Men nu serverades jag en helt ny smak. En Umeshu smaksatt med grönt te. Jäklar vilka fyrverkerier i gommen! Det här är gott. Riktigt gott. Choya Ujicha heter flaskan och är alltså en Umeshu infuserad med japanskt grönt te. Umeshu enkelt förklarat skulle man kunna säga är en fruktlikör gjord på umefrukt, en japansk plommonart. Men med betydligt lägre alkohol, endast 7%. Sötman och smaken av bittermandel från umefrukten tillsammans med friskheten från det gröna teet är underbar. Det här skulle jag kunna dricka alldeles för mycket av. Hipp hurra för den här flaskan! Distribueras av Akebono såklart. Wow!

Choya_ujicha