Lite Napa-cab tack!

Kalifornien, vad jag älskar vinerna från området. Men det gäller att hitta de riktigt bra producenterna. Som Hirsch, Sandhi, Melville, Jolie Laide... Och så Chateau Montelena som jag konsumerade en flaska utav förra veckan. Ett helt perfekt fredagsvin. Denna Cabernet Sauvignon var årgång 2010. Visst är det härligt om det får mogna till sig ännu mer, men ibland kan man bara inte vänta. En stund i karaff innan servering gör susen. 1976 var ett bra år för Montelena. De var nämligen med i den så kallade Parisprovningen. Fyra vita Bourgogner provades emot fyra chardonnays från Kalifornien. Montelena vann och satte Kalifornien på kartan. Självklart har en filmatisering utav händelsen gjorts, en sevärd sådan också. Filmen Bottle Shock kom ut 2008 och är värd att se om du inte redan har sett den. Varför inte redan i helgen?

Givetvis ackompanjeras filmen utav en flaska Napa-cab!

[embed]https://youtu.be/ZKo9HWlwVME[/embed]

En annan bra lördagsfilm istället för Melodifestivalen är Sideways. Trevlig helg!