En sommeliers önskelista

Tanken slog mig att jag blir ett år äldre om en vecka. Jösses vad tiden går fort! Jag är ingen som gör en stor sak utav firanden, men i år är det faktiskt första födelsedagen som gift kvinna. Och det måste väl ändå skålas för?

Önskelistan i mina drömmar just nu:

- För att kunna leverera toppbilder till den här bloggen behöver jag uppdatera min kamera. Absolut högst upp på min önskelista i år är alltså en ny kamera. Den jag kommit fram till är rätt för mig kommer från Canon som jag är van att arbeta med. Canon PowerShot G5X skulle göra mitt liv lite lättare. Eller åtminstone roligare.

- De flesta har förstått att jag älskar champagnehuset Krug och för tillfället innehåller min vinkyl endast en flaska utav Krug Grande Cuvée. Reglerna hemma hos mig är att kylen alltid ska innehålla en flaska Krug. Alltså kan den inte konsumeras förrän jag har en till. Så, högst upp på listan står champagne från Krug. Det gör absolut inget om det är Clos d'Ambonnay!

- En annan flaska jag gärna lägger in i kylen är Charles Heidsieck Rosé 2006 som släpps i små partier på fredag. Den får gärna ligga till sig ett par år.

- Sa jag att jag älskar Champagne?

- Helt onödig men ändå ack så viktig sak att ha för en vinnörd är Alf Tumbles väska för vinflaskor som han har gjort tillsammans med Sandqvist. Väskan har inte hittat hem till mig än och jag älskar ju både Sandqvists väskor och vin... Alfs bok Vin med adress är jag också sugen på att bläddra igenom. Mest av nyfikenhet.

- Min absolut bästa syssla för att koppla av är att gå på spa. Favoriten är Grand Hotells spa och givetvis är priset ganska högt. Sturebadet är också härligt. En dag på spa är en kanonbra present till mig.

- Osten La Tur från Piemonte i Italien är hur god som helst. Varför inte en årsförbrukning utav denna magiskt krämiga ost?

Riedel

- Glas från Riedel får jag inte nog av. Sommelierserien är förstås bäst både om du frågar mig och Robert på Öl & Vinmagasinet som helt klart är bäst på glas i Stockholm. Champagneglas och Rieslingkupor behövs alltid i mitt hem. Men Bourgognekupor ur sommelierserien skulle också sitta fint. På min födelsedag förra året fick prova champagne ur 16 olika vinglas från olika märken. Just då ville jag bara dricka ur Zaltos glas men Robert lovade att han kunde få mig att förstå varför Riedels glas var bäst. Han vann över min envishet.

- Det sägs att varje sommelier bör ha en vinöppnare från Laguiole. Men ska jag vara helt ärlig så tycker jag att de är ganska svåra att öppna flaskor med. Den bästa vinöppnare enligt mig är de där reklamöppnarna från Pulltex. Men det vore roligt att ha en finare variant till samlingen. Pulltex vinöppnare i rosenträ är självklart något jag behöver.

En annan värdefull present till mig om du inte hittar någon ovan som lockar vore att skänka en slant till forskningen av Cystisk Fibros till postgiro 90 02 28-8. Du kan läsa här om varför det står mig varmt om hjärtat.

Ja, som du ser önskar jag mig inget speciellt och absolut inget särskilt...

(Ps. 11 februari!)

 

Partybilden ovan kommer från iStockphoto.