Grattis pappa och musikhistoria

Den 6 december 1961 var dagen då min far kom till världen. Alltså är det hans födelsedag idag och det tänkte jag fira med lite musikhistoria. Det är ju sedan gammalt att musik och vin går hand i hand. Musik kan få ett vin att smaka helt annorlunda. De jazziga tonerna klingar extra bra ihop med whisky och cigarr kanske någon tycker. En annan känner att det klingar bättre med ljuvliga bubblor tillsammans med saxofonen. Vad man än föredrar så finns det inget rätt och fel. Det är helt upp till den enskilda individens smak och tycke. Det är de som är så härligt, både med vin och musik. 1988 var en ljuvlig årgång i Champagne och Bordeaux. Det var även året som jag fick sätta mina fossingar på planeten Tellus för första gången. Och ingen kan väl ha glömt när Tommy Körberg vann Melodifestivalen med hans mäktiga sång Stad i ljus? Vad för dryck kopplar du ihop med schlager? Personligen kommer jag att tänka på Prosecco. Kanske för att det funnits ett bubbel från Italien just med namnet Schlager Prosecco de två senaste åren. Klart det ska vara bubblor till schlagerns glitter och glamour.

Och ingen kan väl ha glömt när Tommy Körberg vann Melodifestivalen med hans mäktiga Sång stad i ljus?

Kommer du ihåg några andra bidrag i Melodifestivalen 1988? Inte? Låt mig då friska upp ditt minne en aning. Detta år var 28:e upplagan utav schlagern i Sverige och tävlingen arrangerades i Malmö. Deltagande artister var Lena Philipsson med sin hitlåt Om igen, Lotta Engberg med Triple & Touch, Siw Malmkvist och Uffe Persson för att nämna några. Men har jag inte glömt någon?

Så klart. Jag har ju glömt min far. Pappa Michael Nannini deltog även han detta år i en duett tillsammans med musikläraren Karin Ljung när jag bara var några veckor gammal. Högst upp ser du en bild på pappsen tillsammans med hans 80-talsband Gamla Stan.

Tror du mig inte? Bevisen går aldrig att sudda ut. Ledsen pappa. Jag bjuder på denna... (Grattis på födelsedagen!)

[embed]https://youtu.be/Q4zpOXcV1Eg[/embed]

Eftersom att min far tror att han är italienare måste jag passa på att tipsa om ett härligt sicilianskt vin som finns i små partier just nu. Arianna Occhipinti SP68 Rosso 2014 nr 94819 för 169kr är elegant och supergott gjort utav en ganska så ung vinmakartjej. Gjort på druvorna Frappato och Nero d'Avola. Du kan läsa mer om Arianna här.

På vårt bröllop i somras blev min man väldigt överraskad då jag hade bett pappa Micke att sjunga sin schlagerdänga som brudvals åt oss. Så nu finns det en film i nyare format. Men den håller jag nog på ett litet tag till...