Jolie-Laide i nya kläder

Minns ni mitt inlägg i påskas om vinet Jolie-Laide? Inte? Då kan du läsa om de här.  I förra veckan fick vi äntligen en leverans jag har väntat i veckor på. Årgång 2014 utav Jolie-Laides Pinot Gris och Trousseau Gris. Och jag är helt kär i de nya etiketterna! Jag brukar inte bry om om etiketteringen förutom att jag föredrar enkla klassiska. Men dessa är ju helt magiska. De gamla med fjärilarna var också väldigt vackra. Han kan det här, Scott.

Druvorna till Pinot Grisn odlas i Calaveras County, närmare bestämt Rorick Heritage Vineyard på foten utav Sierra Foothills. Trousseau Grisn växer i Fanucchi Wood Road, Russian River Valley. Dessa viner är så häftiga att jag inte riktigt vet var jag ska ta vägen. Så mineraliskt och fantastiskt fin persikofärg som lika väl skulle kunna vara rosé. Men här har vi toppkvalité från vita druvor med lite rosa skal. I denna skepnad älskar jag verkligen Kalifornien. Vad jag önskar mig i bröllopspresent? Ett par lådor Jolie-Laide att fylla vinkylen med så är jag lycklig! (En hint till mina kollegor?)