Hej Kanada!

I fredags landade jag i Kanada för första gången. Har sett fram emot att få komma hit i tre år nu, ända sedan min vän Eira tog sitt pick och pack för att flytta över Atlanten till kärleken. Eira var min brudtärna på bröllopet och jag har inte träffat henne sedan dess. Du kan nog ana hur jag har längtat efter denna resa.  

Min tripp över till landsbygden utanför Toronto handlar bara om att få hänga med Eira och hennes familj, inklusive många hästar. Men dryckesnörd som jag är kan jag inte låta bli att utforska vad Kanada har att erbjuda. Igår tittade vi in på LCBO som är motsvarigheten till Systembolaget här. Jag valde ut en flaska att dricka till middagen. Grillad biff stod på menyn med zucchini, skogschampinjoner och stekt svartkål. Av ren nyfikenhet valde jag ut en Gamay från Château de Charmes i Niagara. Denna Gamay blev alltså det första kanadensiska vinet jag testat, förutom isvin från kultproducenten Inniskillin.

 

Château de Charmes har gjort vin i sju generationer i Niagara-on-the-Lake, Ontario. Jag diggar druvan Gamay och så även detta vin. Lättdrucket, bra syra och smak av röda körsbär. Mums.

 

Nu ska jag upptäcka Muskoka. Tjing!