Godsaker i små partier

Såhär när mörkret är så påtagligt får man glädja sig åt det lilla, som när ett gäng härliga godsaker dyker upp i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget! Här är ett gäng flaskor jag självsäkert påstår att du kan köpa hem, öppna, klunka i dig och faktiskt njuta av:

 

Ata Rangi Pinot Noir, Martinborough, 2014 - 359:-

Ata Rangis Crimson är tummen upp, så även denna storfräsare från svala Nya Zeeland. 

 

Josetta Saffirio, Barolo, 2013 - 299:-

Okej jag erkänner, tomten på etiketten gör att den är en perfekt julklapp...

 

Ceretto, Barolo Brunate, 2006 - 929:-

Du har väl inte missat gårdagens lucka i Vinoskalendern?

 

Champagne Billecart-Salmon, 2007 - 599:-

Perfekt att skåla in det nya året med! 

 

Black Stallion, Gaspare Vineyard, 2013 - 699:- 

Ibland är allt man behöver en redig flaska Napa-Cab. Okej,som hästtjej kan namnet kan ha påverkat mig lite. 

 

Château Cantenac Brown 2004, 750:- 

Gillar du Bordeaux? Köp till dig själv. Gillar din vän Bordeaux? Köp i julklapp. 

 

Domaine du Closel, Clos du Papillon, 2015 - 319:-

Chenin Blanc när den är som allra bäst. Vet faktiskt inte hur jag kan ha missat att denna underbara skapelse fanns på hyllan just nu. Skynda dig att köp innan jag tar alla till mig själv! Och ja, det är självaste Evelyne de Pontbriand på bilden ovan. Kvinnan bakom detta oroligt goda vin. 

 

Fraser Gallop Estate, Semillon Sauvignn Blanc, 2017 - 149:- 

Det var det här med hästtjej igen, sorry. Men du, det är gott så galoppera iväg och haffa en åt dig själv för att testa lite gott från Down Under. 

 

Gaja, Sito Moresco, 2015 - 329:-

Jag kan vara lite extra kär i Gaja såhär efter besöket i det kungliga huset för sisådär två veckor sedan. Barbaresco är så otroligt vackert den här årstiden, så även vinerna därifrån. 

 

Schloss Gobelsburg, Steinmetz Grüner Veltliner, 2016 - 169:-

Ett av de första vinerna jag blev kär i när jag precis började lära mig den här vetenskapen om vin. Och det är fortfarande lika gott. Har några flaskor med ålder i vinkylen och jag lovar att Grüner med några år på nacken är värt att vänta på. 

 

Skepparps Grand Prix - 299:-

Jag måste erkänna en sak igen: jag rekommenderar just nu ett vin jag inte har testat. Men jag tänker såhär: hur roligt vore det inte att skåla in det nya året med ett bubbel från Sverige?!

 

En hel del dyrgipar men definitivt värda att införskaffa. Skål!

 

Foto: Terroirvin.se