Afterbeach2014

After Beach 2014 - Beach 2015

Jag är inte mycket för folk som lägger upp träningsbilder var och varannan dag. Däremot, före- och efterbilder är något jag kan inspireras av. Jag har funderat länge på om jag ska skriva detta inlägg, lägga upp bilder och blotta mig. Men om jag på minsta lilla vis kan motivera någon annan till att försöka uppnå sina mål, så är det värt en halvnaken bild i bloggen. Så ni som misstycker, låt bli att bläddra ner. Förra sommaren, rättare sagt i juli, ansökte jag till Martin Löwgrens (eller Axon som han även kallar sig) utmaning Afterbeach 2014. Han har varje år två projekt som går av stapeln där han tar sig an kunder som verkligen behöver peppas. Dessa kunder guidas med träning, kost och pushas till att komma i sitt livs form. Så jag tänkte att "vad tusan, jag testar om han vågar ta sig an mitt liv". Sagt och gjort. Min ansökan såg ut som följande:

"Hej Martin jag är en härlig hårt arbetande tjej på 26 år som bor i Alvik. Jag har precis fått ett av Sveriges mest eftertraktade restaurangjobb som sommelier på restaurang Frantzén. Jag har en fantastisk sambo och borde vara supernöjd med livet. Jag tävlar i sommellerie (vinkunskap typ) och ägnar mycket av min lediga tid åt att plugga på om dryckens magiska värld. Hästar och skidåkning är också en stor del utav mitt liv. Jag borde må bra och vara glad.

Kruxet är att jag har sådan ångest över att jag inte får till det med träning och kost. Jag har under två års tid i perioder tränat med PT ute på Ekerö. Emily min PT är helt fantastisk. Men mellan gångerna vi tränat ihop har jag inte lyckats få till träningen på egen hand. Vilket innebär inga resultat alls och jag blir deppig. Jag tycker det är roligt att träna, när jag känner att jag har tiden. Nu har jag varit utan träning sedan slutet utav mars vilket spär på ångesten ännu mer.

Jag jobbar som du förstått på restaurang vilket jag gjort sedan studenten 2007. Det är väldigt roligt, men det finns två stora nackdelar: sena arbetstider samt att kosten inte hinns med. Vi äter personalmat 15.30 varje dag och det är i princip endast då jag får i mig mat varje dag. Då vräker jag i mig eftersom jag inte kan stoppa i mig något förrän jag kommer hem runt 01 på natten.

Alltså, jag har tränat periodvis, men eftersom mitt största problem är hur jag ska lösa kosten så händer absolut ingenting.

Jag är 154 cm kort och väger 60kg. Jag är inte tjock, det vet jag. Men jag skulle kunna se så mycket bättre ut och få vara stolt över mig själv.

Mitt mål är att få ordning på kosten trots arbetstider, känna att jag kan ta mig tid åt träning som faktiskt får mig att må bra samt förhoppningsvis få en kropp jag kan känna mig snygg i.

Jag har dåliga förutsättningar eftersom jag jobbar minst 200 timmar i månaden, men jag hoppas att du kan motivera mig till att skapa tid till kost och träning.

Min sambo har sjukdomen cystisk fibros. Han behöver träna och hålla sig i form för att överleva. Jag önskar därför anta denna utmaning med din hjälp så att jag kan få motivera min sambo till träning. Om jag sköter mig ordentligt så måste även han göra det. Om jag inte kan ta mig tid till träning så kan jag heller inte kräva utav min sambo att han sköter sin hälsa. Jag vill ge både mig själv och min sambo ett bättre och mer hållbart liv. Det vore även trevligt att få känna sig attraktiv inför sin partner, det var länge sedan jag gjorde. Därför förtjänar jag en plats i hösten after beach.

Jag tycker att jag är en helt klart värdig kandidat i höst!"

Några veckor senare fick jag svaret att han gärna tog an mig som utmaning och ingen blev gladare än jag.

Min vikt var högre än den någonsin varit. 63 kg vägde jag under min semester i augusti. När vi träffades första gången vägde jag 59,5 kg.

Martin har coachat mig hur jag ska träna, äta och framförallt vila. Han har hjälpt mig att hitta tillbaka till en god självkänsla och fått mig att känna mig nöjd och glad. Men, mycket vill ha mer. Nu är jag sugen på att se hur långt jag kan komma träningsmässigt.

Jag har gått från att träna 1 gång i månaden till 3-4 dagar i veckan. Och blivit av med mina extrakilon. Idag pendlar min matchvikt mellan 51 och 52,5 kg vilket passar min kropp alldeles utmärkt.Jag har även minskat 20 cm i omkrets runt midjan, vilket känns riktigt coolt. Extra bra att garderoben nu får uppdateras. Min Fettprocent har minskat från 29% till 18%.

Min utveckling skedde snabbt. Jag gick ner från 63 kg i augusti till 50 kg i december. Mitt mål att kunna pusha min blivande man att sköta träningen kan jag nu göra utan dåligt samvete då jag själv beger mig till gymmet flera gånger i veckan.

Så Martin ska ha ett stort tack som fått mig på banan ordentligt och fått träning att bli till ett intresse. Jag vill inte bara tacka Martin utan även tre andra personer i min närhet som har pushat mig till det bättre. Axel Hjelm har pluggat till PT på Lillsved under året och han tog sig an mig som sitt projektarbete under våren. Så under 12 veckor tränade jag med Axel ute på Lillsved vilket var väldigt kul. Min kollega Jon Bergqvist som även är PT till vardags ska också ha sig ett stort tack som tar ner  mig på jorden när jag svävar iväg och får för mig att tävla inom fitness men även ger mig träningstips och program att följa. Sedan hon som pushar mig hårdare än någon annan. Emily Steenhouwer. Tack för att du är du!

Mot nya mål. Nu ska jag lära mig att lyfta tyngre och försöka komma i ännu bättre form. Men först kanske jag ska fokusera på mitt bröllop som äger rum om exakt en månad!

Ps. Kan jag så kan du...

After beach 2014

Som sidoprojekt denna höst (inte för att jag har särskilt mycket tid över...) så försöker jag komma i form med hjälp av en riktigt bra PT. Han heter Martin Löwgren och håller till på Idrottsskadecenter i Stockholm. Han har varje år två projekt där han hjälper ett visst antal personer att få harmoni i livet och komma i sitt livs form. Axon beach  samt Axon after beach. Jag ansökte i år till After beach 2014, mest för att jag absolut inte trodde att jag skulle bli antagen. I somras vägde jag mer än jag någonsin har gjort. Första långa ledigheten gjorde att jag lade på mig några extra kilon och kom upp till 63 kg, vilket är mycket för någon som endast är 154cm kort. De där extrakilona gjorde mig plufsig och gav mig oerhört dåligt självförtroende. Jag har alltid varit aktiv. Haft egen häst, varit gymnast och cyklat mycket. Men efter studenten stack jag till Verbier och gjorde vintersäsong. Trots skidåkning lade man på sig några kilon och jag pluffsade till mig under säsongerna. Detta har varit svårt att bli av med för mig även fast jag har ett aktivt jobb där jag aldrig sitter still. Med kvällsjobb har träningsrutiner varit svåra att få till även fast jag tycker det är roligt och verkligen vill. Sängen är oftast väldigt skön på förmiddagen och jag sover dåligt på nätterna.

Så när jag ansökte till projektet i juli vägde jag 63 kg. I våras vägde jag runt 58-59 och det är nog där jag legat senaste 4 åren sedan jag kom hem från Verbier. Dåligt självförtroende men en stark vilja att förbättra den var nog en del till att Martin antog mig till projektet.

Vi träffades första gången 25 augusti för inmätning och kolla upp min fettprocent.  Jag startade alltså projektet på 29% fett och 59,5 kg. Ett midjemått på 83 samt rakt över naveln 91.

Idag var jag på delmätning. Och vilket resultat det blev! Fettprocenten har gått ner till 21% på 8 veckor och jag väger just idag 55,3 kg. Midjemåttet ligger på  68 cm samt måttet rakt över naveln har minskat hela 16cm ner till 75cm.

Jag känner såklart på alla kläder att de sitter väldigt annorlunda och mina favoritjeans kommer jag inte bara i utan de behövs även skärp för att de ska sitta kvar.

Jag har redan nått min målvikt som jag satte upp tillsammans med Martin så redan är jag otroligt stolt över mig själv. Nu kan vi börja jobba på att forma kroppen så att jag kommer i mitt livs form.

Det viktigaste hittills har varit att följa ett kostschema. Vilket inte varit några konstigheter alls då jag fick ett kanonbra schema för mig att följa. Periodisk fasta. Frukost har jag sluppit och jag ska äta ett rejält mål på eftermiddagen samt ett mellis. Idag fick jag även info om att ost och chark är perfekt kost för mig så ännu gladare är jag!

Nu är det bara att fokusera och kämpa vidare, med allt vad livet har att ge.

Tack Martin för all pepp!